Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Μαλανκάρα επισκέφτηκε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, ο Μητροπολίτης Ζαχαρίας Μάρ Νικολοβός έγινε δεκτός από τον  Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο Αμερικής, Πρωτεύοντα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν. Οι Ιεράρχες συζήτησαν διάφορα θέματα προβληματισμού που περιλάμβαναν υπουργικές προκλήσεις, υπάρχοντες θεολογικούς διαλόγους/συμφωνίες μεταξύ των Ορθόδοξων & Ανατολικών Ορθόδοξων Εκκλησιών και θεολογική εκπαίδευση στη Βόρεια Αμερική.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, μίλησε επίσης για τους εορτασμούς των εκατονταετών της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, μαζί με τον επικείμενο αγιασμό του Εθνικού Ναού Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Αξίζει να σημειωθεί, η Ορθόδοξη Συριακή Εκκλησία Μαλανκάρα εκπροσωπήθηκε στην ιστορική «κατάθεση του ακρογωνιαίου λίθου» του ιερού τον Οκτώβριο του 2014.

Οι δύο Ιεράρχες μοιράστηκαν ένα κοινό γεύμα, και αντάλλαξαν δώρα για τον εορτασμό της χαρμόσυνης συνάντησής τους. Συμφώνησαν επίσης να συναντιούνται πιο συχνά για να ενισχύσουν τη σχέση τόσο της Βορειοανατολικής Αμερικής όσο και της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Στην αντιπροσωπεία του Μητροπολίτη Νικολοβού περιελάμβαναν τον Σεβ. Παύλο Παύλο, Καγκελάριο, Αιδεσιμότατο Παύλο Δανιήλ Μαθάι, εκτελεστικό Βοηθό του Μητροπολίτη. Παρών και εκ μέρους της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής περιλαμβάνεται και ο V. Σεβ. Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Δρόσος, Σύμβουλος, Σεβ. Φρ. Ελευθέριος Κωνσταντίνος, Διευθυντής, Γραφείο Αρχιεπισκόπου, και Αρχιεπίσκοπος Διονύσιος Παπίρης, Γραφείο Αρχιεπισκόπου.

Πηγή: Orthodox Observer