Αγιασμός στο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων δέχθηκε τον Προϊστάμενο της Ρωσικής Αποστολής εις Ιεροσόλυμα (MISSIA), Αρχιμανδρίτη π. Βασιανό, για την παρουσίαση και ευλόγηση του νέου Ιερομονάχου, προκειμένου να υπηρετήσει εις την Μονήν Αρχιμανδρίτου π. Τύχωνος. Ο Πατριάρχης ευλόγησε την παραμονή του και του ευχήθηκε ευδόκιμη διακονία.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε την τελετή του Αγιασμού στο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο, ευλόγησε τις εργασίες του και επαινέσε τον Πρόεδρό του, Αρχιμανδρίτη π. Νήφωνα, για την δικαστική του ευσυνείδητη συμπεριφορά και τις ανακαινιστικές εργασίες στο κτίριο του Δικαστηρίου.

Στις 14 Φεβρουαρίου 2024, ο Πατριάρχης υποδέχθηκε τον Λουθηρανό Επίσκοπο εις Ιεροσόλυμα, Σεβασμιώτατο Σάνη Άζαρ, συνοδευόμενο από την Αρχηγό της Εκκλησίας της Δανίας και μια μικρή ομάδα.

Ο Πατριάρχης ενημέρωσε για τις εργασίες που εκτελούνται από το Πατριαρχείο σε συνεργασία με άλλες Χριστιανικές Εκκλησίες, προκειμένου να διατηρηθεί το Προσκυνηματικό Καθεστώς και να ενισχυθεί η Χριστιανική παρουσία στην Αγία Γη, και ιδίως στην Ιερουσαλήμ.