Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του Ωδείου και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Βεροίας

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου το απόγευμα στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στη Νάουσα, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε Αγιασμό με την ευκαιρία της ενάρξεως των μαθημάτων του Ωδείου και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθησε σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από σπουδαστές του Ωδείου και της Σχολής, το οποίο παρουσίασε η Γραμματέας του Ωδείου κ. Μαρία Χαλδαιοπούλου.

Ο Μητροπολίτης στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: Για μία ακόμη χρoνιά τελέσαμε σήμερα με πολλή χαρά τον Αγια­σμο για την έναρξη των μα­θημά­των του Ωδείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως και επικαλεσθή­κα­με τη χάρη του Θεού και σε αυτή την ωραία δράση της τοπικής μας Εκκλησίας, τους καρπούς της οποίας έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε όλοι, μαθητές, καθηγητές αλλά και όλοι εμείς, που παρακαλουθούμε με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον τις προσπά­θειές σας, και έχουμε τη χαρά να σας ακούμε και να διαπιστώνουμε την πρόοδο και την εξέλιξή σας σε διάφορες εκδηλώσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως είτε στη διάρ­κεια των Παυλείων είτε με άλλες ευκαιρίες, όπως ήταν οι φετινοί εορτασμοί του Ολοκαυτώματος της Ναούσης και της Μονής της Παναγίας Δοβρά, αλλά και τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Μας χα­ροποιεί όλως ιδιαιτέρως το γεγονός ότι βλέπουμε παιδιά όλων των ηλικιών να πλαισιώ­νουν τα τμήματα του Ωδείου μας και να εξελίσσονται στη συνέχεια σε μέλη είτε της χορωδίας είτε της ορχήστρας της Μητροπόλεώς μας, αλλά και τα τμήματα της Βυζαντι­νης Μουσικής τα οποία παρακο­λου­θούν και αδελφοί μας μεγαλύ­τεροι στην ηλικία, κάποιοι από τους οποίους διακονούν στη συνέ­χεια και τα αναλόγια των ιερών μας ναών.

Αυτό οφείλεται στην αγάπη ο­λων σας για τη μουσική και στην προσπάθεια που καταβάλλετε τόσο οι μαθητές για να ανταπο­κριθείτε στα μαθήματα όσο και οι καθηγητές και οι καθηγήτριες του Ωδείου μας αλλά και ο Διευ­θυ­ντης μας, για να σας μεταδώ­σουν τη γνώση της μουσικής και την αίσθηση της αρμονίας. Και δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι τίποτε δεν μπορούμε να επι­τύχουμε χωρίς προσπάθεια.

Αυ­τη την καλή προσπάθεια σας προ­­τρε­πω και εγώ πατρικά να συ­νεχίσετε και τη νέα χρονιά, εκμε­ταλ­λευ­ο­μενοι την ευκαιρία που σας προσ­φέρει η Ιερά Μη­τρο­πολή μας με το Ωδείο της, διότι μαζί με την καλλιέργεια της φω­νης και της μουσικής θα πρέπει να καλ­λιερ­γούμε και τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας, ώστε να έχουμε και στην ψυχή μας και στη ζωή μας την αρμονία που επι­διώ­κουμε να έχουμε στη μου­σική.

Με την ευκαιρία του Αγιασμού θα ήθελα να ευχαριστήσω πρωτίστως τον κ. Γεώργιο Ορδουλίδη, άρχοντα Μαίστορα του Οικουμενι­κού μας Πατριαρχείου και διευθυ­ντη του Ωδείου, για τη φροντίδα του ώστε όλα να λειτουργούν άψο­γα, τους καθηγητές και τις καθηγήτριες του Ωδείου για την προσφορά τους στο έργο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και την αγάπη με την οποία το περιβάλλουν, και ιδιαιτέρως θα ήθελα να ευχαριστήσω τον π. Αρσένιο Χαλδαιόπουλο, ο οποίος έχει την επίβλεψη όλου αυτού του συγκροτήματος και όλης αυτής της προσπαθείας, αλλά να ευχαριστήσω και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου συμβάλλουν στην καλή λειτουργία αυτού του Πνευματικού Κέντρου, το οποίο τιμά ιδιαίτερα τη Μητρόπολή μας με τις ωραίες εκδηλώσεις τις οποίες πραγματοποιεί.

Εύχομαι πα­τρι­κα και με πολλή αγάπη η χάρη και την ευ­λο­γία του Θεού να σας συνοδεύει και στα μαθήματά σας εδώ στο Ωδείο της Ιεράς μας Μητρο­πο­λεως και σε όλη τη ζωή σας, και να προσπα­θείτε πάντοτε με ζήλο και με αγάπη για να επιτυγχάνετε τους σκοπούς σας.

Εύχομαι καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους σας!