Αγιασμός ενάρξεως μαθημάτων βυζαντινής μουσικής στην Μητρόπολη Λήμνου

Tο απόγευμα της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου 2022, τελέστηκε στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μυρίνης ο αγιασμός της ενάρξεως των μαθημάτων του τμήματος εκμάθησης Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος, πλαισιούμενος από το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Τοπικής Εκκλησίας, Αρχιμ. π. Ιερώνυμο Σχίζα και τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτ. π. Σταύρο Λάδη, μαζί με τους Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, οι οποίοι διδάσκουν την μουσική τέχνη.

Μετά το πέρας του αγιασμού, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην σημαντική αυτή προσπάθεια που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καταβάλλεται, δίνοντας την δυνατότητα δωρεάν εκμάθησης της Εκκλησιαστικής Μουσικής σε νέους ανθρώπους του τόπου, ώστε να κατορθωθεί σε βάθος χρόνου να αναδείξει νέους φερέλπιδες ιεροψάλτες, που θα διακονήσουν στα αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης, επήνεσε τις μαθήτριες και τους μαθητές για τη φιλότιμη διάθεση και θέλησή τους να ασχοληθούν με την Βυζαντινή Μουσική σημειώνοντας, ότι από την ενασχόληση τους αυτή θα αποκομίσουν πέρα από τις μουσικές γνώσεις και πλούσια πνευματικά οφέλη, καθώς η Βυζαντινή Μουσική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προσευχή και τη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας.

Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε σε μια σπουδαία πρόταση που δέχθηκε από αρμοδίους με σκοπό να αναγνωρισθούν ίσως τα πτυχία των εκπαιδευομένων και ευχαρίστησε τόσο τους εφημερίους του Ιερού Ναού για τη διαρκή και έμπρακτη στήριξή τους στο εγχείρημα αυτό, όσο και τους επίσης παρισταμένους και συμπροσευχομένους κληρικούς Αρχιμ. π. Χρυσόστομο Χρυσόπουλο, ιερατικώς προϊστάμενο του
Ι. Ν. Αγ. Αναργύρων του Ομωνυμ. Δήμου της Αττικής και τον Αρχιμ. π. Θεολόγο Στεργίου εφημέριο του Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου της Ομωνυμ. Κοινότητος της νήσου, για την τιμητική παρουσία τους.

Τέλος, ευλόγησε πατρικά τους διδάσκοντες και τους διδασκομένους, με την ευχή και προσευχή να καρποφορήσει η νέα προσπάθεια με τη Χάρη του Θεού, που θα συνοδεύεται από την ολόθερμη στήριξη τη δική του.