Προσφορά δεμάτων αγάπης στον Άγιο Αντώνιο Άνω Πατησίων

Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020, το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων, έκανε διανομή «Δεμάτων Αγάπης» με κρέας, προϊόντα διατροφής, είδη πρώτης ανάγκης και ατομικής υγιεινής σε 250 περίπου συνανθρώπους μας, με σκοπό την στήριξη ενόψει του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και προστασίας, κάποιοι αδελφοί μας παρέλαβαν τα δεματά τους από το Ναό και σε κάποιους έγινε διανομή κατ΄ οίκον .

Ο π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων και υπεύθυνος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου ανέφερε:« Η ευθύνη της Εκκλησίας μας, μέσα από το παράδειγμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας και πνευματικού μας πατέρα κ. Ιερωνύμου Β΄, αποδεικνύεται τεράστια καθώς η πατρίδα μας περνά δύσκολες ημέρες.  Η δράση του Ναού μας υποδηλώνει και το μέγεθος των τεράστιων αναγκών, καθώς υπάρχουν αδελφοί μας που βρίσκονται σε δεινή θέση.

Ωστόσο η εν Χριστώ ζωή δίνει ελπίδα και διέξοδο εκεί που όλα φαίνονται ζοφερά. Θέλω να ευχηθώ στον καθένα προσωπικά και ξεχωριστά να αποζητά τη παρουσία του Θεού στη ζωή του. Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε όλοι μαζί με διάκριση, αλληλοβοήθεια και χριστιανική ενότητα. Αυτό να το  δείχνουμε ποικιλοτρόπως  και καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους. Να έχουμε ενοριακή συνείδηση αλληλεγγύης και να συμπεριφερόμαστε ακολουθώντας τα βήματα των Αγίων μας και των Πατέρων της Εκκλησίας μας με έμπρακτες εκδηλώσεις της αγάπης μας στον συνάνθρωπο έχοντας παρακαταθήκη τα λόγια του Ιερού Χρυσοστόμου που έλεγε χαρακτηριστικά ΄΄Δώσε ψωμί και πάρε παράδεισο· δώσε μικρά και πάρε μεγάλα· δώσε θνητά και πάρε αθάνατα΄΄».

Τέλος ευχαρίστησε τα μέλη του Ενοριακού Φιλοπτώχου, τους εθελοντές ενορίτες και όλους όσους προσέφεραν από το υστέρημα τους αυτές τις Άγιες ημέρες.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε το Δήμο Αθηναίων, την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κυρία Μαίρη Πίνη για τη γενναιόδωρη προσφορά καθαριστικών και ειδών ατομικής υγιεινής, την κα Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτή Ά Αθήνας της Ν.Δ., για την ευγενική χορηγία μέσω του Ιδρύματος Αιγέας δωροεπιταγών σούπερ μάρκετ συνολικού ύψους 1000 ευρώ, επιμεριζόμενων σε επιταγές των 50 ευρώ, τον Αντιδήμαρχο Αθηναίων κ. Νικόλαο Αβραμίδη για την προσφορά κοτόπουλου, καθώς και όσους αφανώς και ανωνύμως δείχνουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους στην Ενορία και ευχήθηκε σε όλους ευδόκιμον το Άγιο Δωδεκαήμερο!