Ύβρεις κατά του Μητροπολίτη Μεσσηνίας από αντιεμβολιαστές έξω από το Επισκοπείο – Στο πλευρό του Μητροπολίτη ο Δήμαρχος

«Θλιβερά» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Καλαμάτας τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Καλαμάτα την περασμένη Κυριακή, όταν αντιεμβολιαστές συγκεντρώθηκαν έξω από το Επισκοπείο της Μητρόπολης και φώναξαν συνθήματα κατά του Μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο κ. Βασιλόπουλος σημειώνει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πόλη μας την π. Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, από μερίδα ατόμων που με ιταμό τρόπο έβαλαν στο στόχαστρο διαμαρτυριών τους τον Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την κοινωνική ειρήνη και τη Δημόσια Υγεία. Ο Ποιμενάρχης μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, με τη σοβαρή και υπεύθυνη στάση του καθοδηγεί το λαό, προτάσσοντας τη Δημόσια Υγεία και το Κοινό συμφέρον».

Συγκεκριμένα, την Κυριακή οι αντιμεμβολιαστές προχώρησαν σε μία ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Επισκοπείου αυτή τη φορά, εξαπολύοντας ύβρεις εναντίον του Μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Αφορμή, γι’ αυτή τη συγκέντρωση στάθηκε η κατ’ επανάληψη εκπεφρασμένη άποψη του μητροπολίτη Μεσσηνίας υπέρ της καθολικής υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Οι 200 περίπου συγκεντρωμένοι, φώναζαν “Παραιτήσου” και “Εδώ θα γίνει ο τάφος σας”, ωστόσο διαλύθηκαν λίγη ώρα αργότερα και ενώ στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις.