Υπόμνημα στον Πρωθυπουργό από τον Αρχιεπίσκοπο για ζητήματα Εκκλησίας-Πολιτείας (upd)

© Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία της Ελλάδας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.25

Συνάντηση είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν όψει της παρουσίας του Πρωθυπουργού στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, ύστερα από επίσημη πρόκληση της ΔΙΣ.

Στη συνάντηση μετείχε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως πρόκειται άλλωστε να παραστεί και στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία θα συνεδριάσει την επόμενη Δευτέρα υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Στο δεύτερο μέρος της Συνεδρίας θα παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΙΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της πανδημίας ενόψει Χριστουγέννων, ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι ναοί και η πορεία των εμβολιασμών.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, απέδωσε ένα υπόμνημα στον πρωθυπουργό με τα χρονίζοντα εκκρεμή ζητήματα που άπτονται των σχέσεων πολιτείας και Εκκλησίας, όπως π.χ τα κενά στις οργανικές θέσεις κληρικών, αλλά και ζητήματα που δεν έχουν προχωρήσει, λόγω συναρμοδιότητας άλλων υπουργείων.