Υποδοχή του νέου Αρχιερατικώς Προϊσταμένου της Περιφερείας Ταταούλων Μητρ. Καλλιουπόλεως Στεφάνου στο Φερίκιοϊ

© fanarion.blogspot.com

Σήμερα, 15η Ιανουαρίου 2021, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου, Αρχιερατικώς Προϊσταμένου της Περιφερείας Ταταούλων.

Ο Μητροπολίτης κηρύττοντας αναφέρθηκε στην πολιτεία του Ιωάννου του Καλυβίτου, του Κωνσταντινουπολίτη αυτού Οσίου, περιγράφοντας εν συντομία τις δυσκολίες της βιωτής του, αλλά και την βαθιά αγάπη του για τον Χριστό, που τον οδήγησε να ζήσει πλησίον της οικογενείας του σε μία καλύβα, ωσάν ένας ξένος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε δεξίωση, τηρουμένων αυστηρώς των μέτρων κατά της πανδημίας. Στην σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μορφωτικού και Καλλιτεχνικού Συνδέσμου Φερίκιοϊ (ΕΡ.Θ.Ο), ο Ιερατικώς Προϊστάμενος Αρχιμ. Σαμουήλ Εφφές, ο Πρόεδρος της Εφοροεπιτροπής, Άρχων Έξαρχος κ. Κων. Σανταλτζίδης και τα μέλη αυτής, η εκτελούσα χρέη προέδρου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Φερίκιοϊ, κα. Ελένη Νιώτη, καί οι πιστοί που παρευρέθησαν, υποδέχτηκαν τον νέο Επόπτη της Περιφέρειας Ταταούλων, Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως καί Μαδύτου κ. Στέφανο.

Άπαντες εξέφρασαν τις θερμότερες ευχές και τα συγχαρητήρια προς τον νέον Αρχιερατικώς Προϊστάμενο, επί τη αναλήψει των νέων υψηλών αυτού καθηκόντων. Ο Μητροπολίτης ανταποκρινόμενος στις ευχές, ευχαρίστησε πρωτίστως τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, για την υψηλή τιμή προς το πρόσωπο του, διαβιβάζοντας παραλλήλως και την πατρική ευλογία Του! Κατόπιν ευλόγησε την βασιλόπιτα της Κοινότητας για το νέο έτος.

Πηγή: fanarion.blogspot.com

© fanarion.blogspot.com
© fanarion.blogspot.com
© fanarion.blogspot.com