Υποδοχή Αντιγράφου Ιεράς Εικόνος Παναγίας «Άξιον Εστίν» και Εσπερινός Εγκαινίων του Ναού Αγίου Οικουμενίου Σεισμοπλήκτων Τρικάλων

Με κάθε επισημότητα  σύμφωνα  με την Εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων, τηρώντας τα μέτρα  για την προστασία έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού, τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής της 4ης Ιουνίου 2021 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Οικουμενίου, στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων Τρικάλων.

Πριν από  την ενάρξη της Ακολουθίας, ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών  Χρυσόστομος μετέφερε, στον υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό, τα μαρτυρικά λείψανα τα οποία και εναπέθεσε στην Αγία Τράπεζα. Τα τοποθέτησε  επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων, ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των λειψάνων η οποία περιέχει μαρτυρικά τροπάρια εντός του Ιερού Βήματος.

Ακολούθως, ο ποιμενάρχης, προϋπάντησε  στα προπύλαια του Ιερού Ναού το αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας Παναγίας «Άξιον Εστίν». Εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, παρουσία πολλών κληρικών και πλήθους πιστών και ενοριτών της περιοχής, οι οποίοι και προσήλθαν από πολλά μέρη, για να παραστούν  στο σπουδαίο αυτό γεγονός της Μητροπόλεως.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας  Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης.