Υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης η Κομοτηνή

Το απόγευμα της Πέμπτης, 13 Μαΐου η Κομοτηνή υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης στο αύλειο χώρο του καθεδρικού ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα που επιβάλλει η πανδημία.

Η Μητρόπολη Μαρωνείας-Κομοτηνής, υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης από την ομώνυμη Μονή Βαθυρρύακος, ενώ στην συνέχεια τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος και του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Πιστοί, πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι του κλήρου, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας έδωσαν το παρόν. Αφού ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων υποδέχθηκε την εικόνα στον προαύλιο χώρο του Ευαγγελισμού η εικόνα μπήκε μέσα στον ναό του Ευαγγελισμού, όπου οι πιστοί την προσκύνησαν.

Η ιστορική σημαία της πόλης μετά την επίσημη υποστολή κατέληξε στο δημαρχείο της πόλης. Η εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης θα παραμείνει προς προσκύνηση στον καθεδρικό ναό έως το απόγευμα της 21ης Μαΐου 2021.

Περίπου μισή ώρα πιο πριν ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης έκανε την επίσημη υποστολή της ιστορικής σημαίας της πόλης στο Ηρώο της Κομοτηνής. Μαζί με τον κο. Γκαράνη ήταν άνθρωποι της δημοτικής αρχής, ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης και άλλοι.

Πηγή: xronos.gr