Υπό την προστασία της Εκκλησίας της Ουκρανίας πολύτεκνη οικογένεια από το Κίεβο μετά τον θάνατο των γονέων από κορονοϊό

Του Κώστα Ονισένκο

Υπό την προστασία της Εκκλησίας της Ουκρανίας τέθηκε με απόφαση του Μητροπολίτου Κιέβου Επιφανίου, μια πολύτεκνη οικογένεια από το Κίεβο, μετά από τον θάνατο των δύο γονέων εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο Βλαντίμιρ Ροντικόβ 44 ετών, εξέπνευσε στην εντατική στις 20 Μαρτίου ενώ στις 29 Μαρτίου έχασε τη ζωή της και η 45 σύζυγός του Ντιάνα.

Η οικογένεια Ροντίκοβι ήταν εσωτερικοί μετανάστες, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Ντόνετσκ εξαιτίας της ρωσικής επιθετικότητας, και να μετακομίσουν στο Κίεβο προκειμένου να ξεκινήσουν εκεί από το μηδέν.

Η οικογένεια δημιούργησε “ορφανοτροφείο” οικογενειακού τύπου, έχοντας συνολικά 13 παιδιά, εκ των οποίων τα οκτώ υιοθετημένα. Εννέα από τα παιδιά είχαν βαπτιστεί από τον Μητροπολίτη Επιφάνιο.

Ο προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας, με ανάρτησή του στο Facebook, γνωστοποίησε ότι η Ουκρανική Εκκλησία παίρνει υπό την προστασία της τα 13 ορφανά παιδιά της οικογένειας Ροντίκοβι, ενώ δημιουργείται Ίδρυμα για την υποστήριξή τους στο μέλλον.

«Στην ιστορία της οικογένειας Ροντίκοβι φαίνεται η ιστορία της σύγχρονης Ουκρανίας: Με τις θετικές τις σελίδες, στις οποίες υπάρχει η συνεκτικότητα, η δύναμη η αγάπη και η στήριξη των διπλανών και -ως αποτέλεσμα- η νίκη επί των συνθηκών. Αλλά και λυπηρές επίσης – όπου υπάρχει πόλεμος, περιπλάνηση (προσφυγιά), πανδημία και τώρα – η απώλεια και των δύο γονέων.

Σήμερα αυτή η οικογένεια δεκατριών παιδιών, όπως ποτέ άλλοτε, χρειάζεται στήριξη. Η Εκκλησία εξακολουθεί με κάθε τρόπο να φροντίζει αυτή την οικογένεια, και να φροντίζει τις υλικές και πνευματικές της ανάγκες» έγραψε ο Επιφάνιος αναφέροντας ότι έχει δημιουργηθεί στοχευμένο «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα στήριξης οικογένειας Ροντίκοβι», το οποίο θα ασχοληθεί με την κάλυψη των αναγκών των παιδιών.