Ξεκίνησε το σεμινάριο κατηχητών στην Επισκοπή Μπουκόμπας

Οι Κατηχητές είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε από την δεκαετία του ΄60 από το Ιεραποστολικό έργο που άρχισε στην Ανατολική Αφρική ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

Οι Κατηχητές εκτελούν συμπληρωματικό Ιεραποστολικό έργο, όπου δεν υπάρχουν Ιερείς, έχουν χειροθεσία από τον Επίσκοπο και φορούν ράσο στο Ναό.

Τις Κυριακές, όπου δεν υπάρχουν Ιερείς, χτυπούν την καμπάνα και κάνουν την Ακολουθία των Τυπικών με Απόστολο και Ευαγγέλιο, και αναλαμβάνουν την κατήχηση των προσερχομένων στο Άγιο Βάπτισμα. Αυτούς λοιπόν, τους σπουδαίους συνεργάτες του Ιεραποστολικού έργου, συγκέντρωσε η Επισκοπή Μπουκόμπας, με τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου.

Το Σεμινάριο γίνεται στις εγκαταστάσεις της Ιερατικής του Κασίκιζι ‘ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟ ΜΟΣ” από 15-20 Φεβρουαρίου και απευθύνεται στους Κατηχητές της περιοχής Α΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας Μπουκόμπας. Για τις άλλες Αρχιερατικές Περιφέρειες οι Κατηχητές θα συγκεντρωθούν τον Ιούνιο.

Καθημερινά τελούνται υποδειγματικά οι Ακολουθίες Εσπερινού, Αποδείπνου, Όρθρου και το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Παραδίδονται μαθήματα “ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ” από τον Πατριαρχικό Επίτροπο, “ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΠΙΣΤΕΩΣ” από το Αιδ. π. Θεολόγο Παντελή από την Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και “ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ” από τον Γιάννη Τούμπα Θεολόγο από το Κονγκό.

Σκοπός της εκπαίδευσης τους είναι να γίνουν πολύτιμοι συνεργάτες της Ιεραποστολής στην ευπρέπεια των Ναών, την ψαλτική διακονία και την Κατήχηση των παιδιών και των ενηλίκων.