Ξεκίνησε στο Σύδνεϋ το Φεστιβάλ της Επανάστασης

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το 39ο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σύδνεϋ, το οποίο βαφτίστηκε …Φεστιβάλ της Επανάστασης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε σε μία λαμπρή εκδήλωση σε ομογενειακό κέντρο του προαστίου Brighton Le Sands του Σύδνεϋ την Τετάρτη το βράδυ. Παρέστησαν η ηγεσία της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της ΝΝΟ και του Φεστιβάλ, η προξενική αρχή, εκπρόσωποι των πολιτικών δυνάμεων και κυβερνήσεων, εκπρόσωποι των χορηγών, καλλιτέχνες και άλλοι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις και συμπάροικοι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πάνω από 40 εκδηλώσεις, οι περισσότερες από τις οποίες αγγίζουν θέματα και πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η έναρξη του Φεστιβάλ γίνεται με μεγάλη μουσική εκδήλωση στο χώρο του Enmore Theatre, την Παρασκευή, 5 Μαρτίου.

“Υπό την αιγίδα της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας και διαφόρων υποστηρικτών και χορηγών, το Ελληνικό Φεστιβάλ του Σύδνεϋ μάς καλεί να παραστούμε σε μια μουσική βραδιά παρέα με τους τους Γιώργο Δούκα, D Strings και Ήχο Νυξ, καθώς και χορευτικές παραστάσεις από διάφορα χορευτικά συγκροτήματα”, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Φεστιβάλ.

“Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν στον ελληνισμό και συνάδει με όλα τα μέτρα και προδιαγραφές σχετικά με την προστασία κατά του COVID-19”, αναφέρει στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Κρατικής Ραδιοφωνίας SBS, φιλοξενούμενη του Δημοσιογράφου – Διευθυντή του Προγράμματος, κ. Θέμη Καλλού, η πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ και αντιπρόεδρος της Κοινότητας, κ. Ουρανία Καρτέρη.

“Το Ελληνικό Φεστιβάλ επιστρέφει έπειτα από ένα δύσκολο έτος που ήταν 2020. Το Φεστιβάλ για πρώτη φορά από το 2004 δε θα πραγματοποιηθεί στο Darling Harbour. Ελπίζουμε να επιστρέψουμε εκεί δυναμικότερα το 2022, στην γνωστή τοποθεσία του Tumbalong Park”, επισημαίνει η κ. Καρτέρη.

“Η πρωτοβουλία αυτή, που ανήκει στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Ν.Ν.Ο., είναι αφιερωμένη φέτος στον εορτασμό της 200ής επετείου από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Το πρόγραμμα που έχουμε καταρτίσει έχει στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή του ελληνικού πολιτισμού και κουλτούρας στην Αυστραλία”, σημειώνει η πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Καρτέρη στον κ. Καλλό, στη σελίδα του SBS Greek.