Σε εξέλιξη η δίκη του Μητροπολίτη Κερκύρας – Απαλλαγή η πρόταση της Εισαγγελέως (Upd)

corfutvnews.gr

Τελευταία ενημέρωση 14:41

Σε εξέλιξη είναι στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας η δίκη του Μητροπολίτη Κέρκυρας κ. Νεκταρίου για την υπόθεση του «συνωστισμού» εντός της Εκκλησίας στη Λιτανεία της Κυριακής των Βαΐων εντός του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος αλλά και της Θείας Κοινωνίας, σε μία δίκη η οποία έχει πολύ μεγαλύτερες παραμέτρους από την τοπική της σημασία.

Στο πλευρό του Μητροπολίτη Κέρκυρας, τάχθηκαν αρκετοί Μητροπολίτες της χώρας, όπου σήμερα πολλοί εξ αυτών, καταθέτουν ενώπιον του δικαστηρίου, ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Μεταξύ αυτών είναι ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

Στην πρώτη δίκη που αφορά τοποθέτηση του Μητροπολίτη Κερκύρας κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του στη λειτουργία της 25ης Μαρτίου, όπου προέτρεψε τους πιστούς να δηλώσουν ότι βγαίνουν έξω για να γυμναστούν και στη συνέχεια να μεταβούν στην εκκλησία.

.Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Απαλλαγή λόγω έλλειψης δόλου ήταν η πρόταση της Εισαγγελέως για την υπόθεση του Μητροπολίτη.

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα οι φράσεις που είχε χρησιμοποιήσει στο κήρυγμα του ο Σεβασμιότατος «Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχομαι για την προσωπική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε», δεν προκύπτει να προέτρεψε τους πιστούς σε ανυπακοή ή να βγαίνουν χωρίς να έχουν συμπληρώσει το ειδικό έντυπο και μετά από αυτή την πράξη δεν διαπιστώθηκε κάτι αντίστοιχο δηλαδή πιστοί να βγαίνουν χωρίς χαρτί ή να μην τηρούν την ΚΥΑ. 

Επιχείρησε να συγκεράσει το θρησκευτικό του καθήκον με την νομοθεσία  χωρίς να έχει καμία συνείδηση ότι προτρέπει τους πολίτες σε αξιόποινες πράξεις.

Έξω από τα δικαστήρια βρίσκονται πιστοί και ιερείς όπου με πανό εκφράζουν την συμπαράσταση τους στον Μητροπολίτη.

Υπενθυμίζεται  η αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της ΔΙΣ προς τον Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο, όπως αυτή είχε εκφραστεί κατά τη συνεδρία του μηνός Οκτωβρίου.

corfutvnews.gr