Ξεκαθαρίζει το τοπίο στην Κύπρο – Γέρνει η πλάστιγγα υπέρ του Μητροπολίτη Πάφου

Το παρασκήνιο που αναπτύχθηκε από το στρατόπεδο του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου και του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου με σκοπό να καταλήξουν σε συμφωνία εξουδετέρωσης του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, φαίνεται να είχε το αντίθετο αποτέλεσμα και τελικά η ψηφοφορία φαίνεται να διαμορφώνεται σε 11 ψήφους υπέρ του Πάφου και 5 υπέρ του Λεμεσού.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του philenews.com, υπέρ του Πάφου ψηφίζουν οι Ταμασού Ησαΐας, Κιτίου Νεκτάριος, Κυρηνείας Χρυσόστομος, Μόρφου Νεόφυτος, Κωνσταντίας Βασίλειος, Τριμυθούντος Βαρνάβας, Καρπασίας Χριστοφόρος, Αρσινόης Παγκράτιος, Χύτρων Λέοντιος, Μεσαορίας Γρηγόριος και ο ίδιος ο Πάφου Γεώργιος.

Υπέρ του Μητροπολίτη Λεμεσού ψηφίζουν, ο Κύκκου Νικηφόρος, ο Αμαθούντος Νικόλαος, ο Νεαπόλεως Πορφύριος, ο Λήδρας Επιφάνιος και ο ίδιος ο Λεμεσού Αθανάσιος.

Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα, ο Πάφου Γεώργιος εξασφαλίζει 68,75% και ο Λεμεσού Αθανάσιος 31,25% των ψήφων της Συνόδου.

Σε περίπτωση υλοποίησης του, το σενάριο εκλογής του Πάφου, πέραν της σημαντικής διαφοράς μεταξύ των δύο, θα περιλαμβάνει και την «υπέρβαση της υπέρβασης», με τον Ταμασού Ησαΐα να μην ψηφίζει τον ίδιο του τον εαυτό στην πρώτη ψηφοφορία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως με βάση τη δήλωση στήριξης του Κύκκου Νικηφόρου προς τον Λεμεσού Αθανάσιο, ακόμη και αν ο Ταμασού παρέμεινε υποψήφιος στον πρώτο γύρο, θα λάμβανε μόνο τη δική του ψήφο «για την τιμή των όπλων».