Βούτσιτς: Αναλαμβάνετε να διατηρήσετε την ενότητα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

“Εκ μέρους της Δημοκρατίας της Σερβίας, όλων των πολιτών μας της Ορθόδοξης πίστης, σας εύχομαι μακρά και γόνιμη διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου εν Χριστώ, καθώς και για την τιμή του σερβικού λαού και ολόκληρης της Ορθόδοξης οικογένειας” ανέφερε μεταξύ άλλων η συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στον νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο του Πετς, Μητροπολίτη Βελιγραδίου-Καρλόβατς και Πατριάρχη Σερβίας, Πορφύριο.

“Αναλαμβάνετε μια δύσκολη αλλά έντιμη ευθύνη – να διατηρήσετε την ενότητα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την πίστη μεταξύ των λαών του Αγίου Σάββα. Σας διαβεβαιώνω ότι στο μέλλον, η Σερβία μας θα κάνει μαζί σας το καλύτερο δυνατό για την τιμή και το όφελος όλων των λαών” σημείωσε επίσης στην επιστολή του ο Σέρβος Πρόεδρος.

Στην συγχαρητήρια επιστολή του ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, έγραψε τα εξής:

«Αγιότατε, με χαρά ενημερώθηκα για την εκλογή σας ως κληρονόμος του Αγίου Θρόνου του Πετς- του θρόνου του πατέρα μας Αγίου Σάββα της Σερβίας. Εκ μέρους της Δημοκρατίας της Σερβίας, όλων των πολιτών μας της Ορθόδοξης πίστης, σας εύχομαι μακρά και γόνιμη διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου εν Χριστώ, καθώς και για την τιμή του σερβικού λαού και ολόκληρης της Ορθόδοξης οικογένειας. Μεγάλοι και γνωστοί Σέρβοι αρχιεπίσκοποι και πατριάρχες, που ήξεραν πώς να διατηρήσουν ζωντανά την πίστη, την τιμή και την εικόνα του λαού μας σε δύσκολες στιγμές και πώς να ανταποκριθούν στους πειρασμούς που συναντούσαν, ακολουθούσαν τον δρόμο καθοδηγώντας τους λαούς μας.

Και τώρα, αναλαμβάνετε μια δύσκολη αλλά έντιμη ευθύνη – να διατηρήσετε την ενότητα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την πίστη μεταξύ των λαών του Αγίου Σάββα. Σας διαβεβαιώνω ότι στο μέλλον, η Σερβία μας θα κάνει μαζί σας το καλύτερο δυνατό για την τιμή και το όφελος όλων των λαών, που έχουν καλή θέληση και αληθινή πίστη, και όλων των Σέρβων, οπουδήποτε κι αν ζουν, προσπαθώντας να επιβιώσουν και να παραμείνουν πιστοί στο μονοπάτι που ακολούθησε ο Άγιος Σάββας, ο Αρσένιος, ο Μάξιμος, ο Γεώργιος Μπράνκοβιτ, ο Βαρνάβας, ο Γερμανός, ο Παύλος και ο Ειρηναίος. Σας εύχομαι έτη πολλά!»