Βολοκολάμσκ από το Καζακστάν: Η Ρωσική Εκκλησία υποδέχεται τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ως “επικεφαλής της Μητρός των Εκκλησιών εντός των κανονικών ορίων της”

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο είχε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ και πρόεδρος του τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, κ. Αντώνιος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Νουρ-Σουλτάν του Καζακστάν, στο περιθώριο της Συνέλευσης των ηγετών των παραδοσιακών και παγκόσμιων θρησκειών, η οποία ξεκίνησε σήμερα.

Όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα του ΤΕΕΣ ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ μετέφερε τον χαιρετισμό του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου, και επισήμανε ότι «στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία χαίρονται να υποδέχονται ως αγαπητό προσκεκλημένο τον επικεφαλής της Μητρός των Εκκλησιών Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ εντός των κανονικών ορίων αυτής».

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, συνεχάρη τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντώνιο για τον διορισμό του στη θέση του προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Επίσης, οι συνομιλητές συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, που αφορούν στις αμοιβαίες σχέσεις των δύο Εκκλησιών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.