Βαρθολομαίος, Ιερώνυμος και Επιφάνιος θα επισκεφθούν την Καβάλα στις αρχές Σεπτεμβρίου

© vema.com.au

Στην Καβάλα και στη Θάσο θα βρεθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Επιφάνιος.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Μητροπολίτης Φίλιππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, μαζί με τις τοπικές αρχές.

Η εν λόγω προσκυνηματική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 6 Σεπτεμβρίου 2022 με αφορμή τον πρώτο επίσημο εορτασμό της Συνάξεως των Αγίων της Θάσου και θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες εκκλησιαστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Θάσο, στην Χρυσούπολη και στην Καβάλα βάσει του Προγράμματος που έχει ανακοινωθεί.

Η επίσκεψη αυτή είχε προγραμματιστεί εδώ και δύο χρόνια, αλλά εξαιτίας της πανδημίας δεν είχε πραγματοποιηθεί.

Μαζί με την Μητρόπολη Φίλιππων, στην όλη διοργάνωση μετέχουν ενεργά η Αντιπεριφέρεια ΑΜΘ, οι Δήμοι Καβάλας, Θάσου και Νέστου, το Επιμελητήριο Καβάλας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ).

Η πρόσκληση εκ μέρους του Σεβ. κ. Στεφάνου προς τον Παναγιώτατο και τους Μακαριωτάτους για την έλευσή τους στην Ιερά Μητρόπολή έγινε μέσω της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις αρχές του Φεβρουαρίου 2022 και έγινε αποδεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Η Μητρόπολη αναμένει την αποδοχή της πρόσκλησης και από τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο.

Το τελικό Πρόγραμμα της σημαντικής αυτής Επισκέψεως διαμορφώθηκε στις 29 Ιουλίου 2022 μετά από την συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και παρουσιάστηκε χθες στη Συνέντευξη Τύπου.

Μετά από την κατάρτιση του τελικού Προγράμματος, μέσα στην εβδομάδα αυτή θα αποσταλεί και σχετική πρόσκληση εκ μέρους του Σεβ. κ. Στεφάνου και προς την εξοχωτάτη Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να τιμήσει με την υψηλή παρουσία της, στις σημαντικές και ιστορικές αυτές εκδηλώσεις της Μητρόπολης.

Είναι αυτονόητο ότι θα αποσταλούν και οι σχετικές προσκλήσεις προς Σεβ. Μητροπολίτες και προς τους άρχοντες της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.