Τζ. Τσούνης σε Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Μεγάλος σεβασμός για όσα έχετε κάνει για τον τόπο

«Ο Θεός να μας κόβει χρόνια και να τα δίνει σε εσάς» είπε σε άπταιστα ελληνικά ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζορτζ Τσούνης απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Στην πρώτη εθιμοτυπική συνάντησή τους στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο κ. Τσούνης εξέφρασε τον θαυμασμό στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου και τον σεβασμό του για όλα όσα έχει κάνει η Εκκλησία της Ελλάδος.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι στο γραφείο σας σήμερα και μου δίνεται η ευκαιρία να εκφράσω τον σεβασμό μου στο πρόσωπό σας για την προσφορά σας στην κοινωνία. Όλοι αναγνωρίζουμε τη συμβολή της Εκκλησίας και όλα όσα έχει κάνει για τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης».

«Δεν βοηθήσατε με λόγια αλλά με έργα. Είστε ένα παράδειγμα προς μίμηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης. Τόνισε δε πως την έννοια της αγάπης την έμαθε στην Εκκλησία την οποία διακόνησε ως «παπαδάκι» από μικρό παιδί στην ενορία του στο Long Island.

«Ελπίζουμε με τη θητεία σας να δείξετε ενδιαφέρον και αγάπη για κάθετί ελληνικό και γνήσιο. Γιατί υπάρχουν πολλά ελληνικά που δεν είναι γνήσια», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του.

Τόνισε πως όλοι στην Εκκλησία εργάζονται με αγάπη για τον άνθρωπο γιατί η παρουσία της Εκκλησίας είναι απαραίτητη εφόσον υπάρχουν άνθρωποι.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε στον κ. Τσούνη πως θα έχει την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της θητείας του να τον ξεναγήσει στις δομές και τα ιδρύματα της Εκκλησίας της Ελλάδος μαζί με τους συνεργάτες του για να δει μόνος το μεγάλο έργο που κάνει η Εκκλησία για τον τόπο.

© Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία της Ελλάδος
© Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία της Ελλάδος
© Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία της Ελλάδος