Τσαβούσογλου για Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Ελπίζω η Ελλάδα να έρθει στα συγκαλά της

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Τουρκία για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, αναφορικά με το Ισλάμ.

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία καταδίκαζε τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου χαρακτηρίζοντάς της “αλόγιστες” και “προσβολή στη θρησκεία του Ισλάμ”, νέες δηλώσεις έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει το ethnos.gr, ο Τούρκος υπουργός σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου δήλωσε ότι «Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μια δήλωση.

Γνωρίζουμε το σκοπό όλων αυτών. Θα προκαλέσουν την Τουρκία, θα απαντήσουμε εμείς και θα στραφούν προς την Ευρώπη και θα πουν στην Ευρώπη “όπως βλέπετε η Τουρκία συνεχίζει τις αρνητικές της ενέργειες. Γι’ αυτό, κυρώσεις!”.

Ο Αρχιεπίσκοπος είναι επίσης κληρικός. Και ισχυρίζεται ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία. Έχουμε δει πολλές εκφάνσεις της ισλαμοφοβίας από ανθρώπους και πολιτικούς. Αλλά πρώτη φορά είδαμε έναν κληρικό να εκφράζει τέτοιο λόγο. Μείναμε πραγματικά έκπληκτοι. Ελπίζω η Ελλάδα αντί για τέτοιες προκλήσεις, να έρθει στα σύγκαλά της».

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου έγιναν στο πλαίσιο πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξής του για την προσφορά της Εκκλησίας μας στην Επανάσταση του 1821 και λίγο μετά εξάλλου η Αρχιεπισκοπή αθηνών εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση αναφορικά με τις δηλώσεις, τονίζοντας πως αφορούσε τα ακραία στοιχεία του Ισλάμ.