Τρισαρχιερατικός εσπερινός στη Μητρόπολη Νέας Σμύρνης για τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης

Στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης τελέσθηκε επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, Τρισαρχιερατικος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών και Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου κ. Φιλοθέου, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και του προσκαλεσαμένου αυτούς Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, στην προσλαλιά του, αφού καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους αδελφικής αγάπης τους Αρχιερείς, ανεφέρθη στην επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, την οποία χαρακτήρισε επέτειο «πόνου και οδύνης» και «οδοδείκτη εθνικής ευθύνης, για την πορεία του Έθνους».

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο οποίος, εξ αφορμής σχετικού ύμνου, ταύτισε τον Ιερομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομο με τον Καλό Ποιμένα, ειπών ότι διεποίμανε το ποίμνιό του με θυσιαστική αγάπη, κσι θυσίασε τη ζωή του, παραμένοντας κοντά του στις δύσκολες ώρες της καταστροφής και αρνούμενος να το εγκαταλείψει, θυσιάζοντας τη ζωή του με μαρτυρικό θάνατο.

Και προέτρεψε τους πολυπληθείς πιστούς να αγαπούν το Θεό και το συνάνθρωπό τους με πνεύμα αυτοθυσίας, παραμένοντας πιστοί στην Εκκλησία, η οποία είναι φορέας και διδάσκαλος της θυσιαστικής αγάπης!

Το πρωί της Κυριακής, θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωροθέου Β’.