Τρισαρχιερατικός Εσπερινός από τους Μητροπολίτες Ύδρας, Αργολίδος, Διδυμοτείχου στην Ύδρα

Με λαμπρότητα τελέστηκε το Εσπέρας της 13ης Νοεμβρίου 2023 ο Μέγας Τρισαρχιερατικός Εσπερινός εις τον Ι. Καθεδρικό Ναό Ύδρας επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Χοροστάτησε και ομίλησε διδακτικά ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ενώ συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και ο Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ.

Ο Μητροπολίτης προσφώνησε τους προσκληθέντας αγίους Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην Ιστορική και ένδοξη Νήσου Ύδρα ,την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Αναφέρθηκε δι ολίγον στην γενναία προσωπικότητα του Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου και στα σπουδαία μηνύματα της θυσίας του λίγο πριν την Επανάσταση του 1821.

Παρέστησαν οι αρχές της Νήσου ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Κ. Κατσαφάδος και πλήθος πιστών.

Ενωρίτερον τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Νεομάρτυρος ο μικρός Εσπερινός και η μεταφορά της Τιμίας Κάρας Του στον Ιερό Καθεδρικό Ναό.

Μετά το πέρας του Μ. Εσπερινού ο Μητροπολίτης παρέθεσε δείπνο στους Αγίους Αρχιερείς.

Την οργάνωση για τα της παραμονής της εορτής στον Ι. Καθεδρικό Ναό Ύδρας είχε ο προϊστάμενος του εν λόγω Ι.Ναού και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός.

Φωτογραφίες Γιώργος Σκορδαράς