Τρισάγιο στη μνήμη της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα στο Αρκαλοχώρι Κρήτης

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη της μακαριστής Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι.

Στην ακολουθία πήραν μέρος ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Ζαχαράκης, ο Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων, οι Πρωτοπρεσβύτεροι: Δημήτριος Πάγκαλος, Εμμανουήλ Αλεξάκης, Βασίλειος Χρονάκης, ο Οικονόμος Νεκτάριος Δερμιτζάκης, ο Πρεσβύτερος Δημήτριος Σακαβέλης, ο Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Αρμενάκης και ο διάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν συγγενείς της εκλιπούσης, η Φαρμακοποιός Διαμαντούλα Λαμπράκη- Γιαννόπουλου, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανόλης Φραγκάκης, αντιδήμαρχοι και φορείς της περιοχής.

Τέλος, για το ήθος της Μαρίνας Πλάκα-Λαμπράκη μίλησε ο πρώην Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Χαράλαμπος Γιαννόπουλος.

Στον λόγο του, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στο πολυσήμαντο έργο της μακαριστής Μαρίνας, που τιμήθηκε σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και στο γεγονός ότι πάντοτε αναφερόταν με χαρά και συγκίνηση στον τόπο καταγωγής της, το Αρκαλοχώρι.