Τρισάγιο για τον μακαριστό Επίσκοπο Ευκαρπίας από τον Μητροπολίτη Πατρών

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών ανήγγειλε την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Επισκόπου Ευκαρπίας κυρού Ιεροθέου, Ιεράρχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου (Ηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Αστορίας ΗΠΑ), χρηματίσαντος Ιεροκήρυκος και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, κοιμηθέντος εν Πάτραις, την πρωίαν της 11ης Μαρτίου, 2024.

Κατά τον τελευταίο καιρό ο αοίδιμος Ιεράρχης, βρισκόταν στην πόλη των Πατρών, ένεκα δοκιμασίας της υγιείας του, για θεραπείες σε Νοσοκομείο της πόλεως.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ιεράρχου, θα τελεσθεί την Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 και ώρα 11π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών, όπου είχε υπηρετήσει ως Προιστάμενος και Ιεροκήρυξ.

Η σορός του μεταστάντος Ιεράρχου θα βρίσκεται στον ως άνω Ιερό Ναό, από το απόγευμας της Τετάρτης, όπου θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία. (8:30μ.μ.-01:00-π.μ), ενώ το πρωί της Πέμπτης, 14 Μαρτίου 2024 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία από ώρας 7:00π.μ.-09:30π.μ.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ευθύς ως επληροφορήθη περί της εκδημίας του μακαριστού Επισκόπου Ευκαρπίας, μετέβη στην οικία της αδελφής του μεταστάντος όπου ευρίσκετο η σορός του και τέλεσε “τρισάγιο” για την ανάπαυση της ψυχής του, όρισε δε Ιερείς ώστε να επιμεληθούν τα της ενδυμασίας και τα λοιπά σχετικά με την κηδεία του μεταστάντος Ιεράρχου.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, θα εκπροσωπήσει ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του εκ Πατρών και είχε πνευματικό σύνδεσμο με τον κοιμηθέντα Ιεράρχη.