Τρισάγιο για τον Αρχιμ. Γρηγόριο Μουσουρούλη στη Μητρόπολη Χίου

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου και ώρα 12.00 στην Ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Χίου τελέστηκε Αρχιερατικό Τρισάγιο, υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Αρχιμανδρίτη π. Γρηγορίου Μουσουρούλη εκ Δαφνώνος Χίου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Αγιωτάτης και Αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, παρουσία του Εφημερίου της Ενορίας αυτού π. Παντελεήμονος Καλεώδη, των ομαίμων αδελφών αυτού και του εκπροσώπου του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελληνίου Ενώσεως Γονέων ΄΄Η Χριστιανική Αγωγή΄΄ ΓΕΧΑ Χίου κ. Δημητρίου Ζαννίκου, ενώ οι καμπάνες του Ι. Μητροπολιτικού Ναού χτυπούσαν πένθιμα.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την αναφορά του στον αείμνηστο τόνισε ότι ο μεταστάς π. Γρηγόριος υπηρέτησε ολοθύμως με πίστη και αφοσίωση σε όλη την ζωή του την Εκκλησία του Χριστού, ήταν μέλος της Αδελφότητας Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ», την οποία τίμησαν οι αείμνηστοι Παναγιώτης Τρεμπέλας, Ευστάθιος Μπάστας και ο Κύπριος Νικόλαος Βασιλειάδης, και από της εις Διάκονον και, εν συνεχεία, εις Πρεσβύτερον Χειροτονίας του τον Σεπτό Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομο από της θέσεως του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολούθως τόνισε ότι: «ο αρίζηλος ούτος διάκονος του ιερού θυσιαστηρίου, υπήρξεν κατά την επίγειον παροικίαν αυτού τύπος τοις πιστοίς ως Ιερεύς, Θεολόγος και εν γένει μέλος ζων της Εκκλησίας του Χριστού.

Δι’ ο η από της πεπερασμένης σήμερον εκδημία και πορεία αυτού εις την αιωνιότητα συνιστά προαγωγήν ως λειτουργού εις το υπερουράνιον θυσιαστήριον, ως Θεολόγου εις την αυτοψεί θεωρίαν της δόξης του Θεού, και εις το καθιστάναι συμπολίτην των αγίων και οικείον του Θεού».

Επίσης, κάλεσε τους οικείους του την 25ην Ιανουαρίου ε.ε., ημέραν εορτασμού της μνήμης του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Βοηθείας, όπου θα τελέσει την Θεία Λειτουργία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου ΄΄μνημόσυνον΄΄ υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως.

Τέλος, ηυχήθη διά τον π. Γρηγόριον την ανάστασιν αυτού, ανάστασιν ζωής.