Τρισάγιο επί του τάφου της Κυράς της Ρω από τον Μητροπολίτη Ξάνθης

Το Σάββατο, 2 Απριλίου, ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, μαζί με αντιπροσωπεία των μαθητών του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Ξάνθης, επισκέφθηκαν τη Ρω, τη μικρή νησίδα δυτικά του Καστελλορίζου, όπου αναπαύεται η μακαριστή «Κυρά της Ρω», Δέσποινα Αχλαδιώτη.

Υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Παντελεήμονος τελέστηκε Τρισάγιο υπέρ ανάπαυσης της ψυχής της μακαριστής Δέσποινας και ακολούθως αγιασμός για την ενίσχυση του Διοικητού του φυλακίου και των ανδρών που υπηρετούν στο ανατολικότερο σημείο της Ελλάδος, στην ακριτική Νήσο Ρω.

Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου συνοδεύει την προσκυνηματική εκδρομή του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Ξάνθης, που ξεκίνησε την Πέμπτη, 31 Μαρτίου, με προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Ρεντίνας.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την νήσο Ρόδο, έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, μαζί με αντιπροσωπεία καθηγητών και μαθητών του σχολείου, όπου προσέφεραν στον Μητροπολίτη τοπικά γλυκά της Ξάνθης και ένα θυρεό του σχολείου εις ανάμνηση της επισκέψεως τους, εν συνεχεία παρατέθηκε δείπνο στην Στρατιωτική Λέσχη Εθνοφρουράς Ρόδου.