Τρεις βοηθοί επίσκοποι στην Μητρόπολη Ιταλίας

Τρεις νέους βοηθούς επισκόπους εξέλεξε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία συνήλθε σήμερα, κατόπιν προτάσεως του Μητροπολίτη Ιταλίας κ. Πολυκάρπου, και εγκρίσεως και ευλογίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Ειδικότερα εξελέγησαν ο αρχιμανδρίτης Γεώργιος Αντωνόπουλος, Ιερατικώς Προιστάμενος Νεαπόλεως, υπό το ψιλόν τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κρατείας, ο αρχιμανδρίτης Διονύσιος Παπαβασιλείου, Ιερατικώς Προιστάμενος Βολωνίας, υπό τον ψιλόν τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κοτυαίου, και ο αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Αθηναγόρας Fasiolo, Ιεροεπιστάτης και Εφημέριος της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας στην Montaner της Βενετίας, υπό τον ψιλόν τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Θερμών.

Οι χειροτονίες των εψηφισμένων βοηθών Επισκόπων Κρατείας, Κοτυαίου και Θερμών θα τελεσθούν από τον Μητροπολίτη Ιταλίας κ. Πολύκαρπο, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ορθοδόξων Ελλήνων Βενετίας στις 4, 6 και 8 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Εκείνοι θα συνεχίσουν να διακονούν ως Αρχιερατικώς Προιστάμενοι των Ενοριών Νεαπόλεως και Βολωνίας οι δύο πρώτοι και της Μονής Μοντανέρ Τρεβίζου ο τρίτος.

~ Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Κρατείας κ. Γεώργιος γεννήθηκε το 1966 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1991 στο Λονδίνο και πρεσβύτερος το 1998 στην Αθήνα. Από του 1998 υπηρετεί στην Νεάπολη του Ιταλικού Νότου.

~ Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Κοτυαίου κ. Διονύσιος γεννήθηκε το 1972 στην Δράμα. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1995 και πρεσβύτερος το 1996 στην Θεσσαλονίκη. Από το 1999 υπηρετεί στην Βολωνία (Bologna) της Βορείου Ιταλίας.

~ Ο εψηφισμένος Επισκόπος Θερμών κ. Αθηναγόρας γεννήθηκε το 1960 στο Udine της Βορειο-ανατολικής Ιταλίας. Διάκονος και πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1994 στην Τεργέστη, έτους από του οποίου υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Ιταλίας (Λιβόρνο/Πίζα: 1995-2001 και Μονή Montaner-TV: 2001-σήμερα).

Διαβάστε την ανακοίνωση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Συνήλθεν, υπό την προεδρίαν της Α. Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις τας τακτικάς αυτής συνεδρίας, την 27ην και την 28ην τ.μ. Νοεμβρίου 2022, προς εξέτασιν των εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένων θεμάτων.

Κατά την τελευταίαν συνεδρίαν, κατόπιν αιτήματος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιταλίας κ. Πολυκάρπου, προτάσει δε της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ψήφων κανονικών γενομένων υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου εν τω Πανσέπτω Πατριαρχικώ Ναώ, εξελέγησαν, τρεις Βοηθοί Επίσκοποι παρά τω ειρημένω Ιεράρχη, ήτοι ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος, υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κρατείας, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Διονύσιος Παπαβασιλείου υπό τον τίτλον Κοτυαίου, και ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Αθηναγόρας Φασίολο υπό τον ψιλόν τίτλον Θερμών.

Εν τέλει δε της συνεδρίας ταύτης, αντηλλάγησαν μεταξύ της Α.Θ.Παναγιότητος και του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, αι ειθισμέναι εόρτιοι προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις επί ταίς επερχομέναις Εορταίς του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Εκ της Αρχιγραμματείας

της Αγίας και Ιεράς Συνόδου