Τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας τίμησε ο Πατριάρχης Κύριλλος

του Κώστα Ονισένκο

Τον υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τίμησε με μετάλλιο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας “Δόξας και Τιμής πρώτου βαθμού” ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος για την “εγκαθίδρυση της ειρήνης και του δικαίου στην σφαίρα των διεθνών σχέσεων και ανάπτυξης της συνεργασίας της Εκκλησίας με το κράτος στη Ρωσική Ομοσπονδία. Η βράβευση έγινε με αφορμή τον εορτασμό των 70ων γενεθλίων του υπουργού.

Ο Λαβρόφ ευχαρίστησε τον Πατριάρχη λέγοντας: “Αγιότατε, σας ευχαριστώ για αυτή την τιμή. Νομίζω ότι είναι αυτή η αναγνώριση του επιπέδου της συνεργασίας που επιτύχαμε ανάμεσα στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στον τομέα της πνευματικής – ηθικής εξυγίανσης των διεθνών σχέσεων και προστασίας του χριστιανισμού”.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης είπε μεταξύ άλλων πως η δουλειά που έκανε μέχρι τώρα ο υπουργός Εξωτερικών είναι πολύ σημαντική διότι “η εξωτερική πολιτική της Ρωσίας σήμερα αντιμετωπίζεται με κατανόηση και με σεβασμό ακόμα και από εκείνους που δεν συμφωνούν απόλυτα με αυτήν”.