Τον Πατριάρχη Θεόφιλο στα Ιεροσόλυμα επισκέφθηκε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα κ. Γεώργιος Tσούνης επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Τον εξοχώτατο κ. Πρέσβη υποδέχθηκε θερμά ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος με Πατέρες Αγιοταφίτες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πατριάρχης Θεόφιλος ενημέρωσε τον κ. Τσούνη για το έργο που επιτελείται στο Πατριαρχείο, προσκυνηματικό, εκπαιδευτικό, ποιμαντικό, πολιτιστικό και ειρηνευτικό, με επίκεντρο την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων και τον Ναό της Αναστάσεως στην δικαιοδοσία αυτού, που εκτείνεται στο Ισραήλ, στην Ιορδανία, στην Παλαιστινιακή Αυτονομία, ως και στο Κάταρ.

Μέσω του έργου αυτού το Πατριαρχείο στηρίζει το ποίμνιο αυτού και όλην την Χριστιανική οντότητα και τις κρατούσες κυβερνήσεις να μειώσουν τις πολιτικές εντάσεις τους και να αντιμετωπίσουν τις ενοχλήσεις των ακραίων φανατικών στοιχείων εις βάρος των Χριστιανών.

Με αφορμή την επίσκεψη αυτή, ο κ. Τσούνης προσέφερε στον Μακαριώτατον επάργυρο δοχείο, σύμβολο του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α., ο δε Πατριάρχης Θεόφιλος του προσέφερε επάργυρο εικόνα της Ιερουσαλήμ και σταυρούς για την σύζυγο και τα τέκνα αυτού.

Αφού τον ευχαρίστησε, ο κ. Τσούνης προσκάλεσε τον Μακαριώτατον για επίσκεψη στην Αθήνα.