Τον π. Γρηγόριο Παπαθωμά «ψηφίζει» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το Περιστέρι

© Μικρά ζύμη / YouTube

Και το όνομα αυτού: Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς. Τον Καθηγητή Πανεπιστημίου και κληρικό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών επέλεξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να στηρίξει ως διάδοχο του μακαριστού Μητροπολίτη Περιστερίου κυρού Κλήμεντος.

Πρόκειται για μια εισήγηση που είχε κάνει εδώ και καιρό ο ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, “παλιά καραβάνα” στα εκκλησιαστικά, κ. Βλάσιος Φειδάς.

Πολλοί Μητροπολίτες πλέον επιβεβαιώνουν το νέο που σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις του αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, στο περιθώριο των εργασιών της σημερινής συνεδρίασης της Ιεραρχίας στη Μονή Πεντέλης.

Ο Αρχιεπίσκοπος κατέληξε στον Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – και κληρικό αλλά και Ιεροκήρυκα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών από το 2010 – ως την καλύτερη επιλογή μετά την απόρριψη της έγκρισης από το Οικουμενικό Πατριαρχείο να μετατεθεί από τις Ν. Χώρες κάποιος ιεράρχης.

Ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς θα μπει στο τριπρόσωπο, όπως όλα δείχνουν, με την επιλογή του Μητροπολίτη Καισαριανής, Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Νικολάου.

Νίκος Κολοκυθάς