Τον Α/ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Χίου

Με πατρική συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια υποδέχτηκε την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος τον Α/ Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγό κ. Κωνσταντίνο Φλώρο, συνοδευόμενο από τον Διοικητή της Α.Σ.Δ.Ε.Ν. Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Φλάρη και τον Διοικητή της 96 Α.Δ.Τ.Ε. Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Κολοκοτρώνη.

Ο Μητροπολίτης Χίου ετέλεσε με τον Ιερολογιώτατο Αρχιδιάκονο κ. Απόστολο Λάρδα δέηση και στη συνεχεία προσφώνησε τον Στρατηγό με λόγο μεστό θεολογικό, ιστορικό, φιλολογικό και εθνικών μηνυμάτων και του προσέφερε ως δώρο μια Καινή Διαθήκη (η Πίστη μας), μία Ελληνική Σημαία (η Πατρίδα μας) και «λίγα χορτάρια» απ’ «των Ψαρών την ολόμαυρη ράχη», καθώς και μία ανθοδέσμη από φυτά της νήσου Παναγιάς των Οινουσσών που αποτελεί το ανατολικό σύνορο της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Στρατηγός αντεφώνησε τονίζοντας τόσο την εξαίρετη κατάσταση και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και το δίκαιο που ευρίσκεται με το μέρος της Ελλάδος και πρόσφερε στον Σεβασμιώτατο την αναμνηστική πλακέττα Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α. και αναμνηστικό επετειακό νόμισμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.