Το “ύστατο χαίρε” στον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

 

 

Ελλάδα, Κύπρος και Ορθοδοξία απηύθυναν σήμερα το “ύστατο χαίρε” στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Δευτέρα σε ηλικια 81 ετών.

Η εξόδιος Ακολουθία για τον Πρωθιεράρχη της κυπριακής Εκκλησίας εψάλη στις δώδεκα το μεσημέρι από τον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, προϊσταμένου του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Παρίσταντο μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, εκπρόσωπος του Πάπα Φραγκίσκου καιεκπρόσωποι όλων των Ορθόδοξων Εκκλησιών και των χριστιανικών δογμάτων.

Επικήδειους εκφώνησαν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Μητροπολίτης Πάφου και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στους οποίους εξήραν την προσφορά του κεκοιμημένου στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Κύπρου και γενικότερα την Ορθοδοξία, το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο και την συμβολή του για δίκαιη λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Ακολούθως, το σκήνωμα του Αρχιεπισκόπου μεταφέρθηκε εν πομπή στην κρύπτη του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα, η οποία κατασκευάστηκε με οδηγίες του ιδίου, όπου ετάφη με τις δέουσες τιμές.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου σφράγισε με τον βίο και την πολιτεία του τα εκκλησιαστικά πράγματα της Κύπρου, παρεμβαίνοντας και σε πολιτικά αλλά και σε κοινωνικά ζητήματα.

Φωτό- Βίντεο: alphanews.live