Το υπουργείο Παιδείας ευχαρίστησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος

© ekkairo.org

Ενισχύεται το εκπαιδευτικό έργο της Σχολής «Αθανάσιος ο Μέγας» του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, που εδρεύει στο ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου και αποτελεί το φυτώριο νέων ιερέων ή στελεχών που θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Αφρική.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευχαρίστησε θερμά το υπουργείο Παιδείας που ανταποκρίθηκε στην παράκληση του Πατριαρχείου για την κάλυψη αυτής της αναγκαίας όσο και σημαντικής θέσης για τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Σχολής «Αθανάσιος ο Μέγας», καλοσωρίζοντας τον φιλόλογο Γιώργο Τσιτσιπίνη, που τέθηκε από αυτήν την εβδομάδα στο δυναμικό της σχολής, ευχόμενος να επιτελέσει σπουδαίο και σημαντικό έργο, που να δημιουργήσει και άλλους πρεσβευτές της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην Αφρική, σε όλους τις χώρες όπου ποιμαίνει το ιεραποστολικό δευτερόθρονο Πατριαρχείο.

«Οι Aφρικανοί νέοι που σπουδάζουν στη σχολή, διδάσκουν την ειρήνη και την αγάπη του Χριστού στις χώρες τους», επiσήμανε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Και κατέληξε: «Η Αλεξανδρινή Εκκλησία δεν έχει μόνον παρελθόν, αλλά και παρόν και μέλλον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ