Το βίντεο της Εκκλησίας που έγινε viral

Μετά από πολύ καιρό η Εκκλησία «ακούστηκε» πολύ δυνατά και με θετικό τρόπο στο διαδίκτυο.

Περισσότερα από 500.000 άτομα παρακολούθησαν και αλληλεπίδρασαν με τον τρόπο τους στην ταινία-αφιέρωμα για το 1821 που δημιούργησε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και δέκα γνωστοί ηθοποιοί.

Στα κανάλια του Οργανισμού στο Youtube, στα social media (Facebook, twitter, Instagram) και στα ειδησεογραφικά site της χώρας και τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης των ηθοποιών που συμμετείχαν ανταποκρίθηκαν σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι.

Σχολίασαν θετικά, έκαναν like και παρακολούθησαν την δεκάλεπτη ταινία που αναδεικνύει το πραγματικό νόημα και τις δυσκολίες του Αγώνα και αποδόθηκε η οφειλόμενη τιμή και υπογραμμίστηκε η υποχρέωση των επόμενων γενεών σε αυτόν τον Αγώνα.

«Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε». Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της ταινίας. Τα λόγια του Θ. Κολοκοτρώνη στους νέους των Αθηνών.

Με την εθελοντική προσφορά της εταιρείας Aikor και δέκα γνωστών ηθοποιών επιχειρήθηκε μέσα από κείμενα βασισμένα στους αγωνιστές του ’21 να γίνει μνεία «στα ιδανικά της Ελληνικής Επανάστασης και τη πίστη των αγωνιστών στο Θεό, την Ελλάδα, την ελευθερία και την ομόνοια», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Στην ταινία συμμετείχαν εθελοντικά ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Γιάννης Αϊβάζης και οι ηθοποιοί Λεωνίδας Κακούρης, Χάρης Γρηγορόπουλος, Νικόλας Μακρής, Τάσος Αναγνώστου, Κοσμάς Ζαχάρωφ, Λευτέρης Δημητρόπουλο, Πέτρος Ξεκούκης, Μαρία Κορινθίου και Σοφία Γαρμπή.