Το τετραετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Σύμης κυρού Χρυσοστόμου του Ιμβρίου

Σε κλίμα συγκινήσεως τελέσθηκε την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022, Κυριακή μετά τα Φώτα, στην Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, το τετραετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κυρού Χρυσοστόμου Δημητριάδη του Ιμβρίου.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε του Όρθρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία μετά την απόλυση, προέστη του Ιερού Μνημοσύνου. Συλλειτουργοί του ήταν ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Αντώνιος Πατρός, ο Ιερομόναχος π. Ανδρέας Δημητρίου, ο Πρεσβύτερος π. Παντελεήμων Μακρόπουλος και ο Διάκονος π. Γεώργιος Κακακιός. Την ιερά υμνωδία απέδωσαν γλυκυφθόγγως ο Πρωτοψάλτης της Ι. Μονής κ. Μερκούριος Γιανναράς και ο Ιεροψάλτης της Ενορίας Ευαγγελισμού Σύμης κ. Αγαπητός Μιχελλής, αμφότεροι Αναγνώστες.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε με λίαν συγκινητικούς και εμπνευσμένους λόγους στην σεμνή προσωπικότητα του αοιδίμου Προκατόχου του, στην σταυρική πορεία της πολυκυμάντου βιοτής του, στην “εξορία” από την πατρώα του γη και προπαντός στο πνεύμα αυταπαρνήσεώς του καί υπακοής του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο τον εξέλεξε και απέστειλε ως πρώτο Μητροπολίτη της νεοσύστατης τότε Μητρόπολης των ακριτικών Νήσων, όπου και ηνάλωσε εαυτόν μέχρι τελευταίας του αναπνοής, διακονώντας ευόρκως και θυσιαστικώς την Μητέρα Εκκλησία.