Το ΠΣΕ στο πλευρό της πυρόπληκτης Ελλάδας

Eπιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για το θέμα των πυρκαγιών στην Ελλάδα και την παγκόσμια κλιματική κρίση απέστειλε ο Γεν. Γραμματέας του ΠΣΕ Καθηγ. Δρ. Jerry Pillay.

Στην επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά “Καθώς οι πυρκαγιές μαίνονται στην Αττική και στα νησιά, Σας γράφω για να εκφράσω την ειλικρινή μου συμπάθεια προς και για Εσάς προσωπικά — και για τον λαό της Ελλάδος και τη χώρα και τις Ελληνορθόδοξες κοινότητες σε όλην την Επικράτεια… Είμαστε βαθύτατα συγκινημένοι από τις προσωπικές τραγωδίες που συνέβησαν και αφορούν τις ζωές πολλών ανθρώπων στην Ελλάδα (όπως και στην Ιταλία και την Αλγερία): τις απώλειες ζωής και τους τραυματισμούς των πυροσβεστών, τον τρόμο και τους κινδύνους που έζησαν οι άνθρωποι της υπαίθρου, τον πανικό και τον φόβο που βίωσαν οι τουρίστες. Και, κατά συνέπεια, αυτές οι πυρκαγιές προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές στις ζωές και τον βιοπορισμό όλων των εμπλεκομένων και σε ολόκληρη την οικονομία του έθνους.

Όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά όλη η Νότια Ευρώπη και η Βόρεια Αφρική τραντάχτηκαν κυριολεκτικά από τα καιρικά συστήματα του φετινού καλοκαιριού, όπως συνέβη και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου. Αλλά είναι ειρωνικό ότι η Ελλάδα που δεν είναι μια χώρα που ευθύνεται για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, θα πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της…”.

Δείτε το πλήρες κείμενο της επιστολής εδώ.