Το πρώτο Μεγάλο Απόδειπνο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ναό του Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου

Την Καθαρά Δευτέρα 18 Απριλίου 2024 το απόγευμα στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου τελέστηκε το πρώτο Μεγάλο Απόδειπνο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Την ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου διοργάνωσε ο Τομέας Ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Γι’ αυτό και τους θεάρεστους ύμνους και τους θεσπέσιους ψαλμούς της ακολουθίας απέδωσε χορός αποτελούμενος από Αναγνώστες της Ιεράς μας Μητροπόλεως υπό την άριστη χοραρχία του Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Ηλία Γεωργακόπουλου.

Στις ενορίες αλλά και στην πλειονότητα των ιερών μονών διεξάγεται μόνον την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής κάθε απόγευμα από Δευτέρα έως Πέμπτη καθώς και το εσπέρας της Μεγάλης Δευτέρας και της Μεγάλης Τρίτης.

Τελείται δε ως έχει στο λειτουργικό βιβλίο του Ωρολογίου και σύμφωνα με τις διατάξεις του Τυπικού. Κατά την πρώτη εβδομάδα της Τεσσαρακοστής στο μέγα απόδειπνο ψάλλεται ο μέγας Κανών, κατανεμημένος σε τέσσερα μέρη όπως βρίσκεται στο λειτουργικό βιβλίο του Τριωδίου, ενώ στο τέλος της ακολουθίας διαβάζεται υπό του ιερέως το Ευαγγέλιον της παννυχίδος.