Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα θα γιορταστεί η Ανάσταση στο Κιέβο λόγω απαγόρευσης κυκλοφορίας

Η ακολουθία της Αναστάσεως θα γίνει λόγω των συνθηκών το πρωϊνό του Πάσχα στο Κίεβο.

Τα παραπάνω δήλωσε στην ΕΡΤ ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Πατριαρχικό Σταυροπηγιακό του Αγίου Ανδρέα στο Κιέβο, Επίσκοπος Κομάνων Μιχαήλ.

Ο Επίσκοπος Κομάνων, είπε ότι «όλοι ετοιμάζονται για το Πάσχα, είναι γιορτή  σημαντική για τη ζωή του ουκρανικού λαού και μέσα στο δράμα ψάχνουν παρηγοριά».

Πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί πιστεύουν ότι «το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως θα τους δώσει δύναμη να νικήσουν και να συνεχίσουν την ειρηνική ζωή».

«Βρισκόμαστε στο κέντρο του Κιέβου λόγω και της απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν θα γίνει περιφορά του Επιταφίου, που κι εδώ στολίζεται με  πολύ ωραίο τρόπο όπως και στην Ελλάδα», είπε ο Επίσκοπος.

Εξήγησε στη συνέχεια ότι «δεν μπορεί να γίνει νύχτα μέσα στον πόλεμο» η λειτουργία της Ανάστασης γιατί «θα δούλευαν διπλά εκείνοι που μας προστατεύουν», κι έτσι οι Ουκρανοί θα εκκλησιαστούν το πρωί του Πάσχα.

«Δεν έφυγα, έμεινα στο Κίεβο κι αισθανόμουν ψυχραιμία και ευθύνη. Εκπροσωπώ τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τη Μητέρα Εκκλησία. Ο κόσμος έχει ανάγκη να προσευχηθεί, λίγοι από τους πιστούς έφυγαν και ο κόσμος άρχισε να γυρνάει στο Κίεβο, ενώ ταυτόχρονα ήρθαν και πρόσφυγες από την ανατολική Ουκρανία», πρόσθεσε.

Πηγή: ertnews.gr