Το πολεμικό λάβαρο του Πόντου στην Ορθόδοξη Αλήθεια

Aυτή την εβδομάδα η «Ορθόδοξη Αλήθεια», τιμώντας την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, προσφέρει στους αναγνώστες της το πολεμικό λάβαρο των αγωνιστών του Πόντου σε μεγάλες διαστάσεις.

Στο βασικό θέμα της υπό τον τίτλο: «Ψυχρός Πόλεμος» για τα Σκόπια», η εφημερίδα αναφέρεται στις λεπτές ισορροπίες στις σχέσεις μεταξύ των Ορθόδοξων Εκκλησιών που κρέμονται από μια κλωστή και εξηγεί γιατί η αναγνώριση της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος αποτελεί μάθημα εκκλησιαστικής διπλωματίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, οι κινήσεις Βαρθολομαίου έγιναν σε κοινή γραμμή και σε γνώση της Εκκλησίας και της κυβέρνησης. Τα οφέλη για το Φανάρι και την Ελλάδα και το φρένο σε μελλοντικά μπερδέματα που ανοίγουν «κερκόπορτες» και… ορέξεις για γεωπολιτικές και εθνικές εξελίξεις. Επίσης, ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του καθηγητή Μιχαήλ Τρίτου, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα αυτό, τονίζει μεταξύ άλλων: «Σταμάτησε επιτέλους μία χαίνουσα πληγή στο σώμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Διαβάστε επίσης στην εφημερίδα:

* Οι Αγγλοι (!) πληρώνουν για τη διάσωση πέντε ταφικών μνημείων Ελλήνων ευεργετών
Χάρη στην επιμονή της ερευνήτριας Βικτώριας Σολομωνίδου το Ην. Βασίλειο συμπεριλαμβάνει σε πρόγραμμα συντήρησης κάποιους από τους πολλούς τάφους επιφανών ανθρώπων στο Νεκροταφείο του West Norwood, όπως αυτός της Αγλαΐας Τρικούπη, οι οποίοι καταρρέουν.

* Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας στο προσφυγικό χωριό Κυψέλη Αγρινίου
Στα μαρτύρια που υπέστησαν χιλιάδες κληρικοί και λαϊκοί αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος κατά το κήρυγμά του στον Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονος.

* Ο Ποιμενάρχης που έμενε στο ενοίκιο για να διακονεί τον πλησίον
Μισός αιώνας από την εκδημία του Ιεράρχη-προτύπου της Κέρκυρας, μακαριστού Μητροπολίτη Μεθοδίου. Ανέλαβε το πηδάλιο της Μητρόπολης την περίοδο της κατοχής, ανέπτυξε έντονη πατριωτική δράση, ήταν ακτήμων και αφιλοχρήματος, ενώ είχε αναλάβει τη διδασκαλία 8.500 προσφυγόπουλων της Μικρασίας.

* Ο στρατηγός της Επανάστασης που καταδικάστηκε για εσχάτη προδοσία
Η προσφορά του πατριώτη Μακρυγιάννη στον Αγώνα, η σύγκρουση με τον Οθωνα, η πίκρα της θανατικής ποινής και ο τραγικός επίλογος.

* Θα γίνουν οι εκκλησιές μας τεμένη;
Ενα ενδιαφέρον άρθρο του Ηλία Ρεδιάδη Τούμπα για το πως τα αλλεπάλληλα κύματα μεταναστών αλλάζουν τη φυσιογνωμία της Αθήνας και πως οι εμβληματικοί Ναοί του Κέντρου έχουν μεταβληθεί σε ενορίες φαντάσματα από τη μαζική εγκατάλειψη και την έλλειψη κινήτρων.

Αρθρογραφούν οι: π. Ιάκωβος Κανάκης, π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, Κωνσταντίνος Γανωτής, Ηρακλής Φίλιος κ.ά.

Η απλή έκδοση της εφημερίδας κοστίζει 1,5 ευρώ, ενώ η έκδοση με την προσφορά κοστίζει 4,90 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η «Ορθόδοξη Αλήθεια», εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 213 0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr