Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τίμησε τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα

Το Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2021, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εόρτασε την εορτή του εν αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού στην Ιερά Μονή, που βρίσκεται στο τείχος της Ιερουσαλήμ εσωτερικώς παρά την Πύλη της Δαμασκού.

Προς τιμήν του Αρχιερέως, Πατρός της Εκκλησίας, προεξήρχε Εσπερινού και Θείας Λειτουργίας στην ως άνω Μονήν αυτού ο Αρχιεπίσκοπος Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, συλλειτουργούντων αυτώ Αγιοταφιτών Ιερομονάχων, των Αρχιμανδριτών Ιγνατίου και Μακαρίου και του Αραβοφώνου Πρεσβυτέρου π. Χάδερ και του Ιεροδιακόνου Συμεών, ψάλλοντος του Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου και του κ Βασιλείου Γκοτσοπούλου μετά των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής, τη κατανυκτική προσευχητική συμμετοχή μοναχών, μοναζουσών, λαϊκών και πιστών.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ήλθε για να προσκυνήσει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Την Πατριαρχική και Αρχιερατική Συνοδεία δεξιώθηκε στο ηγουμενείο ο καλώς επιμελούμενος των της Μονής ηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Σέργιος.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων