Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εόρτασε την εορτή των Προπατόρων

Την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2021, εορτάστηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η εορτή των Προπατόρων στον Ιερό Ναό στο Χωριό των Ποιμένων – Μπετσαχούρ, «εν ω οι ποιμένες ήσαν αγραυλούντες επί τας ποίμνας αυτών» και δέχθηκαν από τον Ουρανό την κλήση να μεταβούν στη Βηθλεέμ να δουν το νεογέννητο βρέφος τον Λυτρωτή του κόσμου Χριστό.

Κατά την εορτή αυτή, η Εκκλησία τιμά την μνήμη των προ του νόμου και μετά τον νόμο δικαίων Προπατόρων της κατά σάρκα Γεννήσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Προς τιμήν των Προπατόρων, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Πατριαρχικός Επίτροπος Βηθλεέμ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διοκαισαρείας κ. Βενέδικτος, συλλειτουργούντων αυτώ του ηγουμένου της Μονής Ποιμένων και Μπετζάλλας Αρχιμανδρίτου π. Ιγνατίου, των εφημερίων ιερέων της Κοινότητος ταύτης π. Αίσσα Μούσλεχ, π. Σάββα Χερ, π. Ιωάννου Ρασμάουι και π. Γεωργίου Μπανούρα, του Ιεροδιακόνου π. Αθανασίου, ψαλλούσης της χορωδίας της Κοινότητος Μπετσαχούρ και προσευχομένου ευλαβούς εκκλησιάσματος, τη τιμητική παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα και του κ. Αθανασίου Αμπού Αέτα.

Την Θεία Λειτουργία ακολούθησε μεσημβρινή τράπεζα που παρατέθηκε από την Κοινότητα.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων