Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εόρτασε τα Εισόδια της Θεοτόκου

Το Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021, εορτάσθηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Η εορτή αύτη εορτάσθηκε:

Α΄ Στον Μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης το πρωί εν χοροστασία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, ανοίξαντος και τας Καταβασίας των Χριστουγέννων «Χριστός γεννάται, δοξάσατε…».

Β΄ Στην νοτιοδυτικώς του Πατριαρχείου που βρίσκεται στην Ιερά Γυναικεία Μονή της Μεγάλης Παναγίας, που είναι αρχαιότατη και αριθμεί περί τας 20 μονάζουσες.

Εκεί τελέστηκε Εσπερινός το απόγευμα και Όρθρος και Θεία Λειτουργία το πρωί, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Γεράσων κ. Θεοφάνους, συλλειτουργούντων αυτώ του εφημερίου της Μονής Αρχιμανδρίτου π. Μακαρίου και άλλων Ιερομονάχων και διακόνων, ως του ηγουμένου της Μπετζάλλας Αρχιμανδρίτου π. Ιγνατίου, του ηγουμένου της Μονής Θεοπατόρων Αρχιμανδρίτου π. Μελετίου, του Πρεσβυτέρου π. Χάδερ και των Ιεροδιακόνων π. Ευλογίου και π. Συμεών, ψαλλόντων του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου και των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής Σιών και εν κατανυκτική συμμετοχή προσευχομένων των μοναζουσών της Μονής, άλλων μοναζουσών και Ιεροσολυμιτών πιστών, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων προσήλθε για να προσκυνήσει μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Την Πατριαρχική, την Αρχιερατική συνοδεία και το πλήρωμα της εκκλησίας υποδέχτηκε η ηγουμένη της Μονής, η και ανακαινίζουσα και αγιογραφήσασα τον Ναόν οσιωτάτη Μοναχή Μελάνη.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων