Το OrthodoxTimes.gr εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλή Χρονιά, ευτυχισμένο το 2022

Το 2021 που αφήσαμε πίσω μας, ήταν ιδιαίτερο και ξεχωριστό για όλους ατομικά, αλλά και για τη χώρα συνολικά και την Εκκλησία.

Μέσα σε αυτόν τον χρόνο προσπαθήσαμε να καταγράψουμε όλα τα γεγονότα που απασχόλησαν την Ορθοδοξία αλλά και την πολιτική ευρύτερα.

Το orthodoxtimes.gr έκλεισε ήδη έναν χρόνο (τον Οκτώβριο του 2021) και συνεχίζει δυναμικά, χάρη στις δικές μας προσπάθειες αλλά -κυρίως- χάρη στην αφοσίωση του αναγνωστικού μας κοινού.

Με χαρά -και υπερηφάνεια- ενημερώσαμε το καλοκαίρι ότι ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας μας, καταφέραμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον του -δύσκολου- κοινού της Ορθόδοξης Εκκλησίας με μεγάλη επιτυχία, όπως φανερώνουν τα επίσημα στοιχεία.

Στόχος μας φυσικά να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε το αναγνωστικό μας κοινό, χωρίς παράλληλα να μειώσουμε στο ελάχιστο την ποιότητα, την εντιμότητα και την ακεραιότητα που θέλουμε να πιστεύουμε ότι εκπροσωπούμε, μέσα από τα άρθρα που δημοσιεύουμε.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που υποχρεωθήκαμε να έρθουμε σε σύγκρουση με αναχρονιστικές δημοσιογραφικές -και όχι μόνο- τακτικές και νοοτροπίες, αλλά μόνο ικανοποίηση μπορούμε να αισθανόμαστε, καθώς έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να “ξεχωρίσουμε”, χωρίς να παρεκκλίνουμε από την πορεία μας.

Αυτή η πορεία είναι γνωστή στο αναγνωστικό κοινό σε διεθνές επίπεδο, με το orthodoxtimes.com, το οποίο το 2022 εισέρχεται στο τέταρτο έτος λειτουργίας.

Η αγγλόφωνη έκδοση της δημοσιογραφικής μας προσπάθειας, έχει ξεχωρίσει από την αρχή κιόλας της λειτουργίας της, ως “αντίβαρο” στην προσπάθεια διάδοσης ψευδών ειδήσεων (fake news), στον χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και στην πολεμική που υφίσταται στο σύνολό της η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, με πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα την παράνομη “εισβολή” που δέχεται το δευτερόθρονο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Οι άνθρωποι πίσω από το orthodoxtimes.gr και το orthodoxtimes.com, θα συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς περιορισμούς και “κατευθύνσεις”, κάνοντας αυτό που υπαγορεύει η δημοσιογραφική τους ιδιότητα, την οποία φέρουν εδώ και πολλά χρόνια: να δημοσιεύουμε ειδήσεις άμεσα, έγκυρα, τεκμηριωμένα.

Ευχόμαστε σε όλους να έχετε μια καλή χρονιά με τη φώτιση του Κυρίου, το 2022 να πετύχετε τους στόχους σας, να είστε υγιείς και να αφήσουμε πίσω μας μια και καλή τον εφιάλτη της πανδημίας.

Καλή χρονιά.

Έφη Ευθυμίου