Το μοντέλο «Σχιστός» βλέπει ο Αρχιεπίσκοπος ως το μέλλον της Εκκλησίας

Η Εκκλησία μπορεί να έχει μέλλον αν «πατήσει» πάνω στο μοντέλο της συνεργασίας της με την Πολιτεία στο πρότζεκτ «Σχιστός».

Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε αυτό το στίγμα και ξεχώρισε η πρότασή του μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ενώπιον των Ιεραρχών.

Κατά τον Αρχιεπίσκοπο, Εκκλησία – Πολιτεία σήμερα είναι ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, να συνεργαστούν σε πολλούς τομείς, αρχής γενομένης από τη συνεργασία για το εκκλησιαστικό κτήμα ΣΧΙΣΤΟ – ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ.

Αυτό το έργο, είπε, η ίδια η Πολιτεία το ανακήρυξε σε στρατηγικής σημασίας και αυτό είναι ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτής της στάσης της Πολιτείας, όπως επισήμανε, και υπογράμμισε με έμφαση: «Βλέπουμε τα γόνιμα και σημαντικά αποτελέσματα αυτής της επιλογής. Βλέπουμε πόσο ψηλά μπορούμε να φθάσουμε, όταν Πολιτεία και Εκκλησία συνεργάζονται κοινοπρακτικά, ισότιμα και αλληλοπεριχωρητικά για το κοινό καλό και προς όφελος του λαού».

Από αυτή τη στάση, σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος, ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι η πατρίδα μας. «Πατρίδα μας δεν είναι μόνο ο τόπος της ελληνικής επικράτειας, αλλά κυρίως όλοι όσοι βρισκόμαστε στο ‘’εμείς’’, όσοι νιώθουμε αυτόν τον τόπο πατρίδα μας» κατέληξε.

Οι ιεράρχες είχαν την ευκαιρία να μάθουν λεπτομέρειες για το μεγάλο πρότζεκτ μέσα από αναλυτικό οπτικοακουστικό υλικό και ενημέρωση από τα όργανα των οικονομικών υπηρεσιών της Συνόδου που είναι αρμόδια για την υλοποίηση του μεγάλου πρότζεκτ.

Φωτό: Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία Ελλάδος