Το μήνυμα του Μητροπολίτη Κιέβου Επιφανίου για τα 30 χρόνια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Τις ευχές του για την επέτειο των 30 ετών από την ανάρρηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Οικουμενικό Θρόνο, έστειλε ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος.

Όπως επισημαίνει ο Μητροπολίτης στην ευχετήρια επιστολή του την οποία ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ίδιος και το πλήρωμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, στέλνουν εγκάρδιες συγχαρητήριες ευχές στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

“Από τη νεότητά σας σας κάλεσε ο Κύριος για να διακονήσετε την Εκκλησία Του για την εκπλήρωση μεγάλων έργων. Εργαστήκατε και μαθητεύσατε δίπλα σε μεγάλους Ιεράρχες της Εκκλησίας, όπως ο μακαριστός Μητροπολίτης Μελίτων και οι προκάτοχοι σας, Πατριάρχες Αθηναγόρας και Δημήτριος, και αυξήσατε και εμπλουτίσατε τις εμπειρίες σας, σε γνώση και πνεύμα”.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος δηλώνει πως “όταν ήρθε η ανάγκη και το πλήρωμα του χρόνου πριν από 30 χρόνια για την εκλογή ενός νέου Πατριάρχη, η Παναγιότητά σας ήταν αληθώς πανάξια να αναλάβει τον σταυρό αυτόν, όπως αποδεικνύεται από τους καρπούς της 30ετούς Πατριαρχίας σας”.

Κάνει λόγο για πολλά εξαιρετικά επιτεύγματα του Οικουμενικού Πατριάρχη, από τα οποία ξεχωρίζει δύο. Τη σύγκληση και διεξαγωγή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας και την επίλυση του Ουκρανικού Εκκλησιαστικού ζητήματος, με τη σύγκληση της Ενωτικής ΣΥνόδου και τη χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

“Στην επιτέλεση αυτών των μεγάλων έργων, η Παναγιότητά σας επέδειξε σοφία, θάρρος, ευστάθεια πνεύματος και θυσιαστική αγάπη. Και παρόλο υπάρχουν μεταξύ των αδελφών μας κάποιοι που δεν έχουν αντιληφθεί την αλήθεια όλων όσων έχουν γίνει, σε εύθετο καιρό θα δουν όλα όσα εσείς κατανοήσατε από την αρχή, θα κατανοήσουν και θα αποδεχθούν αυτά που έγιναν προς όφελος της Εκκλησίας του Χριστού”.

Ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Κιέβο, όπου “είχατε την ευκαιρία να δείτε και να αισθανθείτε την αγάπη και ευγνωμοσύνη του Ορθόδοξου Ουκρανικού λαού στο πρόσωπο σας”, ευχαριστώντας για άλλη μία φορά τον Οικουμενικό Πατριάρχη για όσα έπραξε και πράττει για την Ορθόδοξη Εκκλησία και ειδικότερα για την Εκκλησία της Ουκρανίας.

“Προσευχόμαστε στον Κύριο υπέρ υγείας, πνευματικών και σωματικών δυνάμεων ανεξάντλητων και ευλογημένης μακροημέρευσης της Παναγιότητάς σας”.