Το Κιλκίς αποχαιρέτησε τον Ποιμενάρχη του (upd)

© imsyrou.gr

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ, στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, με περιορισμένο αριθμό συμμετοχής εξαιτίας των γενικών περιοριστικών μέτρων.

Της εξοδίου ακολουθίας προεξήρχε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες: Σύρου κ. Δωρόθεο, Σερρών κ. Θεολόγο, Εδέσσης κ. Ιωήλ  και Θηβών κ. Γεώργιο.

Ο ενταφιασμός του έγινε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς δίπλα στον προκάτοχό του μακαριστό Κιλκισίου Απόστολο.

Σε πένθος η πόλη, οι σημαίες στην περιοχή μεσίστιες, πένθιμες κωδωνοκρουσίες από τους Ναούς, ελάχιστο δείγμα της βαθιάς συγκίνησης κλήρου και λαού προς το πρόσωπο του σεπτού Ιεράρχου που για δώδεκα συναπτά έτη ποίμανε θεοφιλώς την κληρωθείσα επαρχία του.

Χθες το απόγευμα η σορός του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Εμμανουήλ έφτασε στον Μητροπολιτικό ναό της Μεταμορφώσεως όπου ο Τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητρόπολης, Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, μαζί με τους Μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελεήμονα και Ιερισσού κ. Θεόκλητο τέλεσαν τρισάγιο.

© imsyrou.gr
© imsyrou.gr
© imsyrou.gr
© imsyrou.gr
© imsyrou.gr
© imsyrou.gr