Το ΚΕΣΟ στάθηκε στο πλευρό των ωφελούμενων του με τη βοήθεια των χορηγών του

Μια ακόμα επιτυχημένη διανομή στο 100% διεκπεραίωσε το ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ για το Πάσχα του 2022 μέσω του Κοινωνικού του Παντοπωλείου με την καθοριστική συμπαράσταση των χορηγών του και τη συμβολή όλων στο φορέα. Δηλαδή μελών του Δ.Σ, της Διευθύντριας, των εργαζομένων(Μαρίας Νικολάου-Καραποστόλη, Ειρήνης Χαιρέτη, Nikos Sofianidis, Κωνσταντίνου Σαλεβουράκη, Μιχάλη Χρήστου και Αθηνάς Χολίδου).

Έτσι λοιπόν οι εκπρόσωποι 350 ωφελούμενων οικογενειών, διαμοιρασμένοι σε δυο ημέρες, δηλαδή την Πέμπτη (14/4) και την Παρασκευή(15/4) παρέλαβαν από το κοινωνικό παντοπωλείο του ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ, από τρεις τσάντες, που περιείχαν είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής χορηγία της Henkel Hellas και τoυ Σκλαβενίτης, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης της Henkel Laundry & Home Care αλλά και της δράσης «Μικρές Πράξεις Μεγάλης Αξίας» τoυ Σκλαβενίτης. Πρόκειται για μια συνεργασία σταθερή, που κρατάει περισσότερο από μια τετραετία.

Ακόμα τους χορηγήθηκε μια 5L συσκευασία κρεμοσάπουνου με αντισηπτικό προσφορά της Diversey Hellas στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Πρόκειται για μια σχέση, που έχει αναπτυχθεί και καλλιεργείται μεταξύ Εταιρείας και ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ κατά την τελευταία εξαετία.

Παρέλαβαν ακόμα τρόφιμα όπως φακές, ρύζι, ξύδι, μακαρόνια, ντοματοπολτό, γάλα εβαπορέ, σοκολάτες, αναψυκτικά & ζαχαρωτά για τα παιδιά, προσφορά της Τράπεζα Τροφίμων. Πρόκειται για ένα φορέα με τον οποίο κατά την τελευταία πενταετία συμπορευόμαστε σε κοινές δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας, που ξεκινούν από την Ελλάδα, διέρχονται μέσα από πανεπιστημιακούς χώρους, όπως το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και φτάνουν έως τα Κέντρα Λήψης των αποφάσεων των Βρυξελλών, ώστε να υπάρξει ορθολογικότερη διαχείριση της διάθεσης τροφίμων και της Μη Κατασπατάλησης αυτών, κυρίως τώρα που η ενεργειακή κρίση, αλλά και οι εμπόλεμες συρράξεις στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, προκαλούν ακρίβεια, αύξηση της φτώχειας και αβεβαιότητα για την πιθανή πρόκληση μιας επισιτιστικής κρίσης κατά το επόμενο διάστημα.

Και φυσικά από τη δέσμη αυτών των προσφορών της τσάντας του ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ δε θα μπορούσε να έλειπε το ψωμί και τα αυγά, τροφή με πρωτεΐνη αλλά και επίκαιρη λόγω των εθίμων του Πάσχα. Μας προσφέρθηκε λοιπόν φρέσκο ψωμί για τοστ χορηγία του Καραμολέγκος. Πρόκειται για μια βιομηχανίας που το ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ έχει αναπτύξει μακρόχρονη συνεργασία, η οποία συμπληρώνει 10ετία.

Εξίσου μακρόχρονες είναι και οι συνεργασίες του ΚΕ.Σ.Ο με τις Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις, που τους προμήθευσαν φρέσκα αυγά, παρά την αυξημένη ζήτηση των ήμερων, όπως είναι η Ευρωπτηνονοτροφική Κορίνθου Χ.Β. Τσαούσης Α.Ε, καθώς και οι HellenicEggs, πρόκειται για δύο εταιρείες, που δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους στην Κοινωνική Προσφορά και την Κοινωνική Ευθύνη.

Η «Χ.Β,Τσαούσης ΑΕ» κάνει δωρεές αυγών σε Ιδρύματα, όπως το ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ και όχι μόνο. Το 2020 έδειξε έμπρακτα τη μεγάλη ευαισθησία της και την αρωγή της στον τομέα της υγείας πραγματοποιώντας μια σημαντική δωρεά μηχανημάτων για ανίχνευση του Covid19 στο ΕΣΥ προσφέροντας τον ανάλογο εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Ενώ η HellenicEggs δραστηριοποιείται πολύ στα Εμπορικά & Βιομηχανικά Επιμελητήρια, στους Συνδέσμους και στις Κλαδικές Ενώσεις της Ελληνικής & Παγκόσμιας Πτηνοτροφίας. Ακόμη αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα Διεθνείς Οίκους κατασκευαστών εξοπλισμών & αυτοματισμών που χρησιμοποιούνται στην παγκόσμια πτηνοτροφία, ενώ ο ιδρυτής της Ν. Βαζαίος συμμετέχει ανελλιπώς σε συνέδρια και διεθνείς κλαδικές εκθέσεις για την Πτηνοτροφία.

Τέλος προσφέρθηκε βρεφικό γάλα της εταιρείας Pharmis SA , θυγατρική της Vianex .s.a. Ακόμα στις νέες μαμάδες δόθηκαν πάνες από το αποθεματικό του ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ και μωρομάντηλα από τη Mega Disposables S.A. μια 100% Ελληνική βιομηχανία με ηγετική θέση στον κλάδο της προσωπικής υγιεινής στη χώρα μας, αλλά και με εξαγωγές σε τέσσερεις Ηπείρους.

Η κοστολόγηση της αρωγής του ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ θα ξεπερνούσαν τα 80 Ευρώ -αν οι ωφελούμενοι, ως καταναλωτές, αγόραζαν αυτά τα προϊόντα- την προσφορά της Πασχαλινής Διανομής. Το ποσό θεωρείται σημαντικό για τις προϋπολογισμένες δαπάνες διαβίωσης ενός νοικοκυριού και φυσικά δε συζητείται η ποιότητα των προϊόντων, αφού αυτά είναι επώνυμων brand.