Το ΚΕΣΟ και η ΠΕΟΟ επισκέφτηκαν τις Φυλακές Κορυδαλλού

Φιλανθρωπική επίσκεψη για δεύτερη φορά μέσα σε ένα δίμηνο, πραγματοποίησε το ΚΕΣΟ από κοινού με την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών (ΠΕΟΟ), στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Η επίσκεψη είχε τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και Προέδρου του ΚΕΣΟ, καθώς και του Αναπληρωτή Προέδρου του Ιδρύματος Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, ξεκίνησε από την Κεντρική Αποθήκη Υλικών, όπου λειτουργεί εργοστάσιο αρτοποιίας και ολοκληρώθηκε στο Σωφρονιστικό κατάστημα των Γυναικείων Φυλακών του Κορυδαλλού, όπου οι οπτικοί παρέδωσαν στην Διευθύντρια του συγκεκριμένου καταστήματος κα Τριαναφύλλη Κωνσταντοπούλου 36 ζευγάρια γυαλιά, καρπό ευρημάτων από την προηγούμενη επίσκεψη των δύο φορέων στις φυλακές στις 27 Ιουλίου 2021. Τα γυαλιά ήταν προσφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών και του εμπνευστή της δράσης κ. Γιώργου Κλάδου.

Στο εργοστάσιο αρτοποιίας οι 50 κρατούμενοι καθημερινά ζυμώνουν, ψήνουν, τυποποιούν και διανέμουν ημερησίως 10.000 κουβέρ και 3200 φραντζόλες ψωμί με φορτηγά των φυλακών, στα πέντε συνολικά Σωφρονιστικά καταστήματα του Συγκροτήματος του Κορυδαλλού, καθώς και στα υπόλοιπα Σωφρονιτικά καταστήματα της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας(Αυλώνα –Κατάστημα Ανηλίκων, Γυναικείο Κατάστημα Ελαιώνα Θηβών καθώς και της Χαλκίδας) αλλά και τα κρατικά νοσοκομεία.

Η παραγωγή στο εργοστάσιο αρτοποιίας ξεκινά γύρω στις 3μμ και φτάνει μέχρι τις πρωινές ώρες, ενώ η μυρωδιά του φρέσκου ψωμιού καλύπτει μεγάλη ακτίνα της περιοχής

Το μεικτό κλιμάκιο του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Πανελλήνιας Ένωση Οπτικών Οπτομετρών(ΠΕΟΟ), υποδέχθηκαν δυο γνώριμες προσωπικότητες από τα παλιά η κα Μαρίνα Μπούκη –είχε διατελέσει Διευθύντρια των Φυλακών ανηλίκων του Αυλώνα- και ο Αρχιφύλακας Αντώνης Αραβαντινός, από κοινού με τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Βλάμη και τον Κοινωνικό Λειτουργό των Φυλακών Νικ. Κοκκίνη ο οποίος συνεργάστηκε άμεσα, με τις συναδέλφους του Κοινωνικές Λειτουργούς Ειρήνη Χαιρέτη από το ΚΕΣΟ και Ελένη Αμανατιάδου από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της ΙΑΑ.

Τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΣΟ Μαρία Τάταρη και Σοφία Κώνστα – Πέππα, καθώς και την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ Μ. Πίνη ξενάγησε στους χώρους παραγωγής, η Διευθύντρια του συγκεκριμένου καταστήματος κα Μαρίνα Μπούκη και ο υπαρχιφύλακας κ. Γ. Βλάμης, ενώ η οφθαλμίατρος κα Αναστασία Σερέπα, από κοινού με τον με τους Οπτικούς- μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών Γιώργο Κλάδο εμπνευστή της δράσης, Σιδέρη Παναγιώτα ΓΓ του ΔΣ της ΠΕΟΟ, Σισμάνη Γεράσιμο, Μύλοβα Παναγιώτα, Γαλάτη Γιώργο και ρίχτηκαν στη μάχη της εξέτασης των κρατουμένων. Από τους 50 κρατούμενους εξετάστηκαν 23, καθώς και 7 σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Η Διευθύντρια, τα μέλη του ΔΣ και ο συνεργάτης του ΚΕΣΟ κ. Κων. Σαλεβουράκης παρέδωσαν για τους κρατούμενους είδη ατομικής Υγιεινής και αντισηπτικά.

Και οι δυο φορείς ΚΕΣΟ και ΠΕΟΟ για την πρωτοβουλία τους έλαβαν θερμά συγχαρητήρια, ενώ παράλληλα οι κυρίες του ΚΕΣΟ έγιναν δέκτες παράκλησης και μεταφοράς των ευχών και ευχαριστιών στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, καθώς και στον Αν. Πρόεδρο του ΚΕΣΟ κ. Αγαθάγγελο, που ευλόγησαν την πρωτοβουλία.

Τέλος οι Διευθύντριες των δυο σωφρονιστικών Συγκροτημάτων και οι Κοινωνικοί Λειτουργοί ανέφεραν ότι αντίστοιχες ενέργειες αναπτερώνουν το ηθικό των κρατουμένων και είναι ευπρόσδεκτες.