Το κατηχητικό της Μητρόπολης Δέρκων γιόρτασε με μουσική και θέατρο τα Χριστούγεννα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023, μετά από πολλά χρόνια, η χριστουγεννιάτικη γιορτή του κατηχητικού έργου της Μητρόπολης Δέρκων, υπό την καθοδήγηση του π. Δανιήλ Ζαφείρη και της Ευσταθίας Μανιά, παρουσία του εμπνευστή και δημιουργού, Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου.

Τα παιδιά έδωσαν τον παλμό των Χριστουγέννων και γέμισαν την αίθουσα της Κοινότητας Μακροχωρίου με αισθήματα ελπίδας, αγάπης και χαράς. Το πρόγραμμα περιελάμβανε το θεατρικό έργο με τίτλο «Άγια Νύχτα» από τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, ποιήματα από τα μικρότερα παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών και τραγούδια.

Το δεύτερο μέρος περιελάμβανε παραδοσιακά κάλαντα από τη Θράκη, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την Ικαρία, τη Χίο και φυσικά τα παραδοσιακά Βυζαντινά, τα οποία έψαλλαν τα μέλη του άρτι συσταθέντος τμήματος νεανικών συνάξεων της Μητρόπολης. Την χορωδία πλαισίωσαν οι μουσικοί Παναγιώτης Παναγάκης στο ούτι, Αντιγόνη Πάππου στο νέυ και Ιωάννης Αναστασόπουλος στο βιολί.

Κατά την διάρκεια την γιορτής οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να γευθούν παραδοσιακό κέικ από την Ιταλία (Panettone), ζεστή σοκολάτα, ζεστό κρασί καθώς και εδέσματα, τα οποία ετοίμασαν με αγάπη οι γονείς των παιδιών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο Μέγας Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Αλέξανδρος και ο Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου κ. Οικουμένιος.

Στο τέλος όλοι μαζί έκαναν έκπληξη στον Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων, ο οποίος στις 30 Δεκεμβρίου κλείνει 50 έτη ιεροσύνης. Τα μικρότερα παιδιά προσέφεραν ένα συμβολικό δώρο και στην συνέχεια όλοι ευχήθηκαν με την σειρά για την επέτειο του ποιμενάρχη της Επαρχίας των Δέρκων. Επίσης δόθηκαν δώρα από τον Μητροπολίτη και από τον πρόεδρο της Κοινότητος.