Το Instagram έκανε «μπαν» στον λογαριασμό του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα

Του Κώστα Ονισένκο

Την αγανάκτησή του εξέφρασε ο ιεράρχης της Ρωσικής Εκκλησίας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, καθώς η γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Instagram μπλόκαρε τον λογαριασμό του.

Μιλώντας στο πρακτορείο RIA ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος της Ρωσικής Εκκλησίας για τις Εξωτερικές Υποθέσεις είπε πως εκτιμά ότι η διακοπή λειτουργίας έχει να κάνει με την τοποθέτηση του υπέρ των εμβολιασμών στην Εκκλησία.

Ωστόσο, από το δημοσίευμα του RIA προκύπτει ότι ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας είχε δεχθεί επανειλημμένες προειδοποιήσεις από την σελίδας κοινωνικής δικτύωσης για παραβίαση των κανόνων χρήσης, αναφορικά με τη «δημοσίευση υλικού που παραβιάζει τη νομοθεσία, τα δικαιώματα κάποιου», όπως είπε ο ίδιος ο Ιλαρίων, χωρίς να παραθέτει συγκεκριμένα παραδείγματα δημοσιεύσεων για τις οποίες είχε δεχθεί τις συγκεκριμένες προειδοποιήσεις.

«Πολύ λυπάμαι, διότι με τέτοιες μεθόδους το κοινωνικό δίκτυο αντιδρά στα παράπονα (καταγγελίες) εκείνων που εμφανίζονται εναντίον του εμβολιασμού και προσπαθεί να μπλοκάρει οποιαδήποτε εναλλακτική άποψη.

Αλλά θα λέω την άποψή μου ανεξάρτητα από αυτό, γιατί εδώ γίνεται λόγος για σωτηρία ανθρώπινων ζωών» είπε ο Ιλαρίων στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, εννοώντας ότι αντιεμβολιαστές κατήγγειλαν τις αναρτήσεις του στο Instagram.

Δεν διευκρινίζεται αν το πάγωμα του λογαριασμού του Ιλαρίωνα είναι προσωρινό ή μόνιμο. Όταν έγινε το «μπαν» ο λογαριασμός του είχε περίπου 52.000 συνδρομητές.